Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: Forumrichtlijnen

 1. Standaard Forumrichtlijnen

  De laatste tijd waren er niet echt duidelijke regels voor het forum. We hebben besloten om geen echte regels meer te maken maar eerder richtlijnen. We beschrijven eigenlijk hoe wij verwachten dat je je gedraagt op het forum. Ben je het niet eens met een van deze punten? Contacteer dan forum@pretparken.be of reageer in dit topic.

  Als wij merken dat een lid deze richtlijnen aan zijn laars lapt zullen wij de nodige stappen ondernemen. Normaal zal dit gewoon een privébericht of en een e-mail zijn. Ook kunnen berichten op het forum altijd verwijderd, aangepast of verplaatst worden. Past een lid zijn gedrag echter niet aan dan zullen wij dit lid bannen. Bannen is sowieso de laatste mogelijkheid en zal alleen in uitzonderlijke gevallen gebeuren! De beslissing tot een sanctie kan door één moderator gebeuren maar wordt (op voorhand of nadien) altijd besproken binnen de staff. Elke sanctie kan aangevochten worden door een mail te sturen naar forum@pretparken.be.  A. Algemene zaken

  1) Schrijf in het Standaardnederlands.
  Het is voor iedereen op het forum leuker als je voor je op reageren klikt je post eens naleest en de meeste fouten er uit haalt. Wij zijn geen leerkrachten Nederlands die je op elke dt-fout gaan verbeteren. Maar probeer toch met zo min mogelijk fouten te schrijven. Overigens begint een zin met een hoofdletter en eindigt deze met een leesteken. Schrijf zo weinig mogelijk afkortingen, dit maakt je tekst alleen onoverzichtelijker. Je zult merken dat wanneer je posts minder type- en spelfouten bevatten je al veel meer reacties krijgt op je posts. Ben je slecht in spelling? Schrijf je posts dan eerst in een tekstverwerker zoals Word zodat de meeste fouten eruit gefilterd worden. Ook internetbrowsers als Firefox en Chrome halen al veel typefouten weg.

  2) Schrijf in alinea's.
  Er moet geen enter achter elke zin staan. Schrijf gewoon in alinea's.

  3) Stel je voor.
  Ben je nieuw op ons forum? Stel je dan even voor in "Stel je voor aan de rest...". Het is altijd leuk als we weten wie de persoon achter de posts is. Dit subforum is enkel zichtbaar voor leden!

  4) Gebruik het uitroeptekentje!
  Vind je dat iemand zich niet aan de regels houdt, gebruik dan het uitroeptekentje. Dit symbool staat onderaan elke post. Wanneer je dit gebruikt krijgen de moderators een berichtje en zullen zij de post bekijken. Het is dus niet nodig om zelf andere leden te verbeteren of op de vingers te wijzen. EDIT: Met de vernieuwing van ons forum ziet het uitroeptekentje er nu iets anders uit. Je kan het nu vinden onder elke post, langs de linker kant van je scherm.

  5) Ben je het niet eens? Mail ons.
  Ben je het niet eens met eender wat een moderator zegt of doet dan moet je ons dat melden. Wij staan open voor elke discussie. Mail hiervoor naar forum@pretparken.be of stuur een privébericht naar de moderator. Je opent niet zomaar een topic om over een moderatoractie te discussiëren!

  6) Wij zijn geen gratis reclameblok!
  Wil je een link zetten naar een andere site dan kan dit maar probeer dan een samenvatting van deze site op het forum te zetten. Link je bijvoorbeeld naar een fotogalerij zet dan al drie foto’s op het forum, link je naar een artikel dan kun je bijvoorbeeld de inleiding al op het forum zetten. Is de site waarnaar je linkt in een andere taal geschreven, probeer dan al een Nederlandse samenvatting te zetten op het forum, niet iedereen begrijpt een vreemde taal.
  Wil je reclame maken voor je eigen site/forum? Dan kan dit in het “Promote your own site!”-topic in het subforum “De spiegel”. Verder mag je in je handtekening maximum twee links hebben staan!

  7) Heb respect!
  Het forum is van en voor iedereen. Wees verdraagzaam t.o.v. elkaar. Val niemand persoonlijk aan. Ga niet in op persoonlijke aanvallen. Schelden is uit den boze... Wij pleiten voor respect! Denk aan de mens achter de nickname!

  8) Je handtekening (sig).
  Je handtekening mag maximum twee regels groot zijn en enkel in het zwart geschreven zijn. Er mogen twee links in staan. Figuren of bewegende beelden worden niet toegelaten.

  9) Facebook en Twitter
  Op de pagina van Pretparken.be op Facebook en Twitter linken we regelmatig naar interessante onderwerpen op het forum. Dit is telkens een selectie gemaakt door de staffleden.

  10) Openbaar forum
  Wees je ervan bewust dat ons forum openbaar is. Iedereen (ook mensen die niet ingelogd zijn) kan dus meelezen. Opgelet het "Stel je voor aan de rest..." subforum is wel alleen zichtbaar voor leden.

  11) Persoonlijke gegevens
  Alle informatie over uw persoonlijke gegevens vind je in onze disclaimer op onze site.

  12) Dubbele accounts
  Het is verboden om meer dan één account te hebben.  B. Een topic (thread, onderwerp) openen

  1) Controleer of er nog geen topic bestaat.
  Voor je een topic opent controleer je of het topic nog niet bestaat. Dit kan je doen door te zoeken op ons forum. Denk ook eens na of het onderwerp wel interessant genoeg is voor een eigen topic te krijgen. Crossposting (meerdere topics openen in verschillende subforums over hetzelfde onderwerp) is niet toegestaan. Heb je een kleine vraag dan kan dit in “Het grote "kleine vragen"-topic”.

  2) Lees je bericht na op inhoud.
  Het eerste bericht van een topic moet de lading dekken. Lees het dus zeer goed na! Controleer of je alle informatie die je weet of wilt meegeven in het bericht hebt staan. Een mededeling van één regel wordt niet gewaardeerd.

  3) Geef een topic een goede titel in het juiste subforum.
  Een topic over Bobbejaanland moet niet in het Plopsa subforum. Verder zorg je ervoor dat de titel de inhoud samenvat en mensen aanspreekt om verder te lezen. Noem een topic niet gewoon “Walibi” maar schrijf erbij wat er aan de hand is met Walibi. Een titel mag ook niet bestaan uit alleen hoofdletters!

  4) Reclame voor een eigen meeting.
  Organiseer je een eigen meeting? Dan kan je hiervoor reclame maken in het "your meetings" subforum.  C. Een reactie (post, reply) plaatsen

  1) Blijf ontopic.
  Zorg dat je niet te ver van het onderwerp afwijkt. Als reacties te ver offtopic gaan zal een moderator deze verwijderen.

  2) Onderbouw je reacties.
  Een reactie waarin enkel staat “inderdaad” of ‘ik ben het daar niet mee eens.” is uit den boze. Onderbouw je reacties en zorg ervoor dat ze een zinvolle bijdrage leveren aan het forum.

  3) Hou je aan de nettiquette.
  Dit wilt vooral zeggen dat je rekening moet houden met de mensen achter de posts. Gewelddadige en/of racistische topics en posts horen niet thuis op ons forum. Dit geldt eveneens wanneer berichten bedoeld zijn om Pretparken.be, RF of andere clubs/fora te bekladden.

  4) Gebruik smileys op een goede manier.
  Geschreven woorden komen harder aan dan gesproken woorden. Gebruik daarom smileys om aan te tonen dat je iets ludiek bedoelt.

  5) Schreeuw niet om aandacht.
  Zaken als “!!!!!!!!!!!!” en “????!!!!!!” zijn uit den boze. Schrijf niet enkel in hoofdletters. Krijg je niet meteen een antwoord op een vraag, begin dan niet aan te dringen. Heb geduld.

  6) Citeer posts.
  Reageer je rechtstreeks op iemand zijn post? Citeer deze post dan door op “quote” te klikken.

  7) Laat groetjes achterwegen.
  Het is niet nodig om na elke post de groeten te doen. Daar heeft niemand iets aan en haalt enkel het overzicht van een discussie naar beneden. Heb je een vraag dan mag je natuurlijk wel eindigen met “alvast bedankt” of iets dergelijks.

  8) Doe niet aan slow-chat.
  Wil je met één persoon over iets discussiëren, doe het dan via privéberichten, MSN, Facebook,…

  9) Link niet naar illegale sites.
  Post geen links naar sites over illegale software, serial numbers of cracks (warez). Net als in je handtekening zijn verwijzingen naar porno of racistische websites uit den boze. Vraag er dus ook niet naar!

  10) Vermeld je bron.
  Het forum is een plaats waar nieuwtjes en geruchten gedeeld worden. Pretparken.be is echter ook een site die streeft naar kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom is het goed dat (indien mogelijk) een bron vermeld wordt wanneer nieuwe info geplaatst wordt. Op die manier kan de oorsprong nagegaan worden en de waarde van het bericht op een juiste manier ingeschat worden.
  Je bent als poster zelf verantwoordelijk voor inbreuken op het auteursrecht.

  11) Maak duidelijk het verschil tussen mening en feit.
  Plaats je een eigen mening. Maak dat dan duidelijk. Schrijf je eigen mening niet alsof het een feit is.  D. Tripreports

  1) Begin met een juiste titel!
  Net zoals bij het starten van een topic moet de titel de lading dekken. Zorg voor een leuke titel die mensen aanspreekt. Ook zien we graag de datum (dag, maand en jaar) in de titel verschijnen.
  Schrijf je een tripreport met enkel tekst dan begint je titel met [TR].
  Schrijf je een tripreport met tekst en foto’s dan begint je titel met [FOTO-TR].
  Zet je enkel foto’s online van een bezoek naar een pretpark dan begint je titel met [FOTO].

  2) Twitter en Facebook.
  Schrijf je een zeer goed tripreport dan is de kans groot dat er een link naar dit verslag komt op onze Twitter en Facebook zodat nog meer mensen van je verslag kunnen genieten. Wil je dit absoluut niet stuur dan een berichtje naar facebook@pretparken.be.

  3) Zet je tripreport ook op onze site.
  Nog meer mensen kunnen genieten van je tripreport als je deze ook op onze website zet. Deze verslagen staan dan ook in de parkgids. Bij je tripreport op de site kan je dan een link zetten naar het forum.


  Pretparken.be behoudt het recht om deze richtlijnen ten alle tijden aan te passen mits de nodige communicatie naar zijn leden.
  Laatst aangepast door Gel : 17-06-2011 om 21:40
  Luister elke maandagochtend naar een nieuwe aflevering van www.pretparkland.be!

 2. Standaard

  Bedankt voor de overzichtelijke richtlijnen, ze zijn correct ook. Vooral over de spelling en de leesbaarheid ben ik het volledig met je eens. Sommige posts werden echt onleesbaar, anderen totaal niet onderbouwd (mijn mening is beter dan de jouwe, nee de mijne is beter, ...)... Ik hoop dat jullie de kwaliteit van het forum hiermee weer op pijl brengen, en ook echt controle uitvoeren. Een DT fout is niet erg, maar soms moet ik er google translater opzetten van het Chinees naar het Nederlands en dan lukt het zelfs nog niet!

  Goede zet dus, maar dat is mijn mening uiteraard.
  * Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal*

 3. Standaard

  IK SNAP DIE RICHTLIJNEN HELEMAAL NIET!!!!!!!!

  groetjes,

  Imagine being in an atmosphere, where all your god-given senses are ineffective.... you may find yourself.

 4. Standaard

  Zorg er misschien wel voor dat deze richtlijnen overeenstemmen met de twaalf wijsheden van het forum die in de disclaimer te lezen zijn. (Voorbeeld het aantal links in de sig.).

  Verder met alles volledig akkoord

 5. Standaard

  Citaat Origineel gepost door Fungurl Bekijk post
  Zorg er misschien wel voor dat deze richtlijnen overeenstemmen met de twaalf wijsheden van het forum die in de disclaimer te lezen zijn. (Voorbeeld het aantal links in de sig.).

  Verder met alles volledig akkoord
  Die twaalf wijsheden worden nog aangepast naar de deze normaal.
  Luister elke maandagochtend naar een nieuwe aflevering van www.pretparkland.be!

 6. Standaard

  Ik heb net nog een logisch puntje toegevoegd dat we vergeten waren.


  12) Dubbele accounts
  Het is verboden om meer dan één account te hebben.
  Luister elke maandagochtend naar een nieuwe aflevering van www.pretparkland.be!

 7. Standaard

  Gebruik daarom smileys om aan te tonen dat je iets ludiek bedoeld.

  Enkel ter informatie (niet om de wijsneus uit te hangen- --> Het moet bedoelT zijn.

 8. Standaard

  Citaat Origineel gepost door iplf Bekijk post
  Gebruik daarom smileys om aan te tonen dat je iets ludiek bedoeld.

  Enkel ter informatie (niet om de wijsneus uit te hangen- --> Het moet bedoelT zijn.
  Natuurlijk. Een fout die er niet had mogen instaan! Bedankt.
  Luister elke maandagochtend naar een nieuwe aflevering van www.pretparkland.be!

 9. Standaard

  En misschien ook eens melden dat dit maar een forum is, iets virueels! Totaal niet levensbedreigend! Met andere woorden, niet depressief worden als één tegen je is of je mening niet deelt !!

  En volgens de richtlijnen volgt nu een

 10. Standaard

  Ik merk dat mijn broer morgen examen heeft van werkwoordjes en oefen dus maar een beetje mee... Btw tpv'ers (of pretparken.be'ers), de helft hier kan niet spellen, dus hint: http://www.passito.be/index_bestanden/Page393.htm en http://www.onlineklas.nl/wwoefenen/

  Het zal jullie veel helpen!
  Laatst aangepast door CursorX : 27-01-2011 om 21:34 Reden: Spelvaut :D
  * Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal*

 11. Standaard

  En ondertussen ga je zelf in de fout

  Ik merk dat mijn broer morgen examen heeft van werkwoordjes en oefent dus maar een beetje mee
  In die zinsconstructie is 'oefent' een eerste persoon enkelvoud. Het moet dus 'oefen' zijn!
  Wedergeboorte! Ik ga proberen actiever te zijn in de toekomst. Goed nieuws hé

  Coaster Counter: 82 in 15 parken

 12. Standaard

  Citaat Origineel gepost door Bartdj Bekijk post
  En ondertussen ga je zelf in de fout  In die zinsconstructie is 'oefent' een eerste persoon enkelvoud. Het moet dus 'oefen' zijn!

  Bah, het was gekopieerd van Facebook, en had daar niet alles veranderd, excuses :

  Vandaar dat ik dus mee oefen hé
  * Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal*

 13. Standaard Re: Forumrichtlijnen

  -kijkt naar mods-
  Je vois la vie en des biscuits.

 14. #14

  Standaard Re: Forumrichtlijnen

  Ter info, alle spamposts van Jasper en de daaropvolgende posts zijn verwijderd.
  Lid Jasper is geband tot nader bericht van hem.
  Coastercount: 800 coasters (inclusief de snelste, hoogste, grootste daling en meeste inversies ter wereld )
  Proud member of Rollercoaster Friends & Pretparken.be.

Bookmarks

Posting Regels

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen starten.
 • Je mag geen reacties plaatsen.
 • Je mag geen bijlagen versturen.
 • Je mag je eigen berichten niet bewerken.
 •