Eerst en vooral: Proficiat.

Ten tweede: je oude leven gaat compleet op de shop, maar je krijgt er een fanatsstisch nieuw leven voor in de plaats.

Ik heb een kleuter van bjjna 3 jaar (95 cm) en een baby van 1 jaar. Zowel mijn vrouw als ik zijn echte achtbaanliefhebbers, maar ...

Toen ze zwanger was van de eerste zijn we tijdens een trip in Engeland naar Thorpe park geweest samen met nog een vriend. Zij met een goed boek en genietend van de sfeer. Wij met voor het eerst in ons leven een fastpass voor 5 attracties. Zodat mijn vrouw niet te lang alleen moest wachten. We hadden een hele leuke dag, maar deden dit omdat het een vrije unieke kans was. We komen namelijk niet elke paar jaar in Engeland. Mijn vrouw stond hier zelf 100% achter. (Het was haar eigen voorstel).

Met de kids kwam ook Corona dus de eerste 2 jaar was er van pretparken geen sprake. Daar kwam dit voorjaar verandering in met een abbo op plopsa. We wonen op 15 min van Hasselt dus daar ging onze eerste trip naar toe.

Ik ben een mens van 120 kg en 196 cm. Je mag rustig zeggen: ne beer van ne mens. En ik heb echt genoten om met de oudste (van bijna 3 jaar) samen in de kikkertjes te zitten. Samen op de eendjes te rijden en.. om samen zijn eerste achtbaan te doen. Al ging dat wel met vele traantjes omwille van de donkere stukken. Met de kleinste (van 1 jaar) gingen we samen op de draaimolen en die genoot van licht en geluid. Ook de eendjes lukte vrij goed.

We hadden voor de beide kids gehoorbescherming bij, maar dat was daar niet echt nodig. (Op een kermis is dat wel een aanrader).

1 maand later naar plopsa de panne samen met vrienden die iets oudere kids mee hadden. Ik wou heel graag de ride to happiness doen en Heidie bereiden. Anubis heb ik die dag over geslaan. Mijn vrouw, ondanks een voorliefde voor heftige achtbanen, wou graag met de oudste op de konijntjes en met de jongste oa op de houte draaimolen .. een raad eens: deze beer is wederom in de eendjes geweest en ook de kikkertjes werden wederom getest op stevigheid. We hadden die dag ook een bolderkar gehuurd (€10 voor een volledige dag). Voor de kleinste hadden we de buggy bij. In polopsaland zijn aan héél wat kinderatracties buggy parkings. Sommmige mensen hebben een fietsenslot bij om hem dan af te sluiten. Wij niet. Misschien naïef, maar wie gaat er met je buggy vandoor gaan. Ook de bolderkar kan je daar kwijt.

En de grote achtbanen, mijn vrouw heeft zich tijdens een dutje van de jongste op een terras gezet en iets gedronken en ik heb dan 2 keer de ride to happiness gedaan. De woodie hebben we ook zo gedaan. Zij heeft alles over geslaan.

Later zijn we nog naar de Beekse Bergen geweest. Dierentuinen zijn een hit voor alle leeftijden. Een eenjarige vindt de grote zoogdieren even fantastisch als een 40 jarige. Ook daar huurden we voor €10 een bolderkar voor alle spullen en de 3 jarige en hadden we een buggy voor de kleinste spruit. Ging prima.

Ondertussen zijn we ook in de efteling geweest. Bolderkarren zijn daar niet. Buggy parkings echter in overvloed. Alle darkrides gaan prima, behalve fata morgana. Voor de kleinste maakte dat niet uit, maar voor die van 3 is dit thema te duister. Die hebben we overdag over geslaan. We waren daar met 2 vrienden die er geen moeite mee hadden om overdag alle kinderatracties en rustige dingen af te schuimen. Tegen 17u is mijn vrouw naar huis gereden met de kids en ben ik met de 2 vrienden alle trill gaan opzoeken. Het park was open tot 22u dus tijd genoeg. Ook fata morgana hebben we toen nog mee gepakt ?

Trouwens: een week nadien was die van 3 nog altijd niet te goei dat de trap in 2 brak... "hoe kan dat nu?" ???

Tot slot zijn we ook nog in Bellewaerde geraakt, maar daar hebben we de kleinste bij een oma gedropt. De drie jarige namen we wel mee en ook daar een beetje hetzelfde verhaal. Met mijn bijna 2 meter in de kiddie attracties. Je leert ruwe, versleten achtbanen echt wel appreciëren als je je zelf weer maar eens dubbel moet plooien in een kiddie ride ? Maar het blijft genieten om die kleine spruit te zien schatterlachen en de verwondering in zijn ogen te zien.

Het totaalplaatje
- ik geniet van de kiddierides met mijn zoontjes. Het plezier is bijna even groot op de kikkertjes, als op Anubis.
- Je bekijkt een pretpark heel anders en ziet véél zaken waar je normaal geen seconde bij stil staat. Het totaalplaatje komt beter tot zijn recht.
- De parken die wij deden hadden best veel voorzieningen. Allemaal hadden ze buggyparkings. Allemaal hadden ze verzorg locaties, allemaal hadden ze magnetrons verspreid door het park om een papje op te warmen. In elk park heb je wel een rustig hoekje waar de kleine een dutje kan doen in de buggy.
- Ga er vanuit dat je niet alle atracties doet en dat je ook plots op een rustige dag in een dagvullend park een hoop tijd te kort zal hebben. Alles gaat namelijk trager. Je verliest tijd zonder het te merken.
- Wij kiezen parken waar we weten dat de kids er ook iets aan hebben. Walibi slaan we nog even over, plopsa hebben we een abbonement genomen.
- Niet alle grote attracties kunnen doen knaagt natuurlijk wel, maar je maakt héél bewust keuzes en geniet er des te meer van.
- Neem vrienden of familie mee. Af en toe willen die wel eens even opletten ?
- Grootouders of meter of peter willen wel eens babysitten. Maak hier af en toe eens gebruik van ?


Tip dat je niet moet doen: je kids dumpen tussen een hoop rugzakken om zelf even te gaan zwemmen. Géén goed idee!! (Toch al zeker niet in plopsaqua ?*??)