Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team

Bekijk Poll Resultaten: Welke attractie zie jij het minst graag verdwijnen?

Stemmers
36. Je mag niet op deze poll stemmen
 • Python

  4 11,11%
 • Weerwolf

  17 47,22%
 • Revolution

  15 41,67%
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 20 van de 24
 1. #1

  [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Na een maandje PP.be-verlof te hebben genomen, vliegen we er terug in met een nieuwe poll!

  Veel attracties komen en gaan in de tijdlijn van een pretpark, de een al unieker dan de ander. Sommige attracties zijn ook onloskoppelbaar met een pretpark zoals Python en Efteling, Weerwolf en Walibi Belgium of Revolution en Bobbejaanland. Maar wat als die ene dag zou komen? Dat aangekondigd wordt dat Python, Weerwolf of Revolution zal worden afgebroken... Bij wie zou jij dan het meeste "verdriet" hebben?

  Met andere woorden: Welke attractie zie jij het minst graag verdwijnen? Python, Weerwolf of Revolution?
  Staff Pretparken.be en Brakesection Magazine

 2. #2

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Hele moeilijke keuze.

  Python mag op zich weg omdat de baan oud is en het verwijderen ervan toegang geeft tot de weide er achter om zo iets groots neer te zetten. Van de andere kant is het wel dé klassieke achtbaan van het park. Een stukje nostalgie die iedereen kent en al bijna een Monument in Nederland.

  Weerwolf vind ik een vrij tof baantje, maar schijnt de laatste tijd nogal pijnlijk te zijn. Daarvoor hoeft een baan niet weg, maar kan opgelapt worden. Anderzijds is Weerwolf toch al een tijdje voorbij gestreefd door betere woodies (zelfs in Europa).

  Revolution vind ik zelf geen bijzondere baan. Het is eigenlijks steeds weer een herhaling van hetzelfde. Daarentegen is het wel een baan die wereldwijd gezien iets speciaals heeft. Daarnaast is het toch wel een van de betere banen van BJL, dat eigenlijk de baan niet kan missen, tenzij er iets véél beters voor in de plaats komt.

 3. #3

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Revolution is wat mij betreft te slecht uit de thematische identiteitscrisis gekomen om er nog echt tranen over te laten als ie zou verdwijnen. Zowel Weerwolf als Python zijn op coastervlak een beetje voorbijgestreefd. Python is wel zonder twijfel het betere icoon: die staat er al veel langer dan de weerwolf. Ik geloof dat half Nederland in Spaanse colère ontvlamt als ze die baan demonteren.

  Dat gezegd zijnde geniet ik toch meer van een ritje weerwolf op eigen bodem. Als die baan verwijderd wordt laat ze in vergelijking met de andere twee ook het grootste gat achter in het bestaande attractie-aanbod.

 4. #4

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Hmm eerlijk gezegd vind ik dat ik het meest verdriet zou hebben moest de Weerwolf weg gaan. Python vind ik niet zo super en begint de laatste tijd ruw te worden. Revolution is uniek maar voor mij helemaal geen wereldniveau.

  Ik denk bijvoorbeeld moest Winjas in Phantasialand weg gaan dat ik er niet meer zou van bekomen. Als ik aan Phantasialand denk komt dat meteen in me op, alles klopt: het thema, de fun, de ervaring...

 5. #5

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Bij je uitleg zou ik denken dat je Weerwolf het minst hard zou missen, terwijl je in de poll stemt dat je de baan het minst graag ziet verdwijnen?

  Ik heb gestemd op Weerwolf.

  Python moet het wat mij betreft vooral hebben van nostalgie. Ergens zou het jammer zijn als de baan verdwijnt, maar om eerlijk te zijn doe ik de baan vaker niet dan wel bij een bezoekje aan de Efteling.

  Revolution zou ik dan een veel groter gemis vinden. De baan is een stuk unieker dan Python, en voor mij persoonlijk hangt er ook veel meer emotionele waarde aan vast. Bovendien heeft BJL eigenlijk geen andere goede attracties die dit verlies kunnen opvangen. Revolution slopen zou dan ook een enorm gemis zijn, waarvoor zeker een topper in de plek moet komen.

  Toch heb ik gestemd op Weerwolf. Voor mij blijft dat één van de beste achtbanen (zo niet de beste achtbaan) van ons land. Bovendien is de baan ook een absoluut symbool geworden voor Walibi, waar hij eigenlijk dé topattractie blijft. Ik kan me geen bezoek aan Walibi indenken zonder Weerwolf te doen. Daar komt bij dat ik Walibi veel liever bezoek dan BJL, en dan kom ik dus bij Weerwolf uit als attractie die ik het minst graag zie verdwijnen.

 6. #6

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Zonder twijfel Weerwolf, simpelweg omdat het mijn favoriete Belgische achtbaan is. Ik ben echter wel zo'n beetje opgegroeid in Bobbejaanland, met de Revolution. Maar vandaag is de baan niet meer zo heel bijzonder en ik zou ze dan ook niet missen mocht ze weg zijn. Daarnaast heb ik eigenlijk niets met Python. Hoewel ik wel hou van het klassieke achtbaanconcept (lange trein en kettinglift), heeft Python me nooit echt kunnen boeien.

 7. #7

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Wat een ongelofelijk moeilijke keuze, kan ik er niet gewoon twee aanduiden waarbij ik een traantje (of meerdere) zou laten?

  Uiteindelijk is mijn stem gegaan naar Revolution. Met Python heb ik om eerlijk te zijn weinig. Het is absoluut een nostalgische baan en ook wel een leuke, maar ik zou het niet enorm jammer vinden als hij weggaat. Moest dat gebeuren, weten we ook zeker dat er iets in de plaats komt dat de moeite zal zijn en de Python zal vrij snel 'vergeten' zijn. Bovendien past de Python ook niet meer zo goed tussen al die goed gethematiseerde attracties van de Efteling.

  Een achtbaan die ik al veel meer zou missen is de Weerwolf, al zie ik die nog niet snel verdwijnen. Ik denk wel dat als hij weggaat, hij tegen die tijd erg ruw zal zijn en bijna niet meer te redden valt, dus waarschijnlijk vind ik het tegen dan stukken minder erg. Op die ruimte is ook plaats voor een waardige vervanger.

  Het grootste gemis van die drie is dus voor mij Revolution. Bobbejaanland heeft hem al langs alle kanten verkracht, maar die rit en dat nostalgisch gevoel blijven heerlijk. Bovendien zijn we niet eens zeker dat er een vervanger komt moest hij afgebroken worden, al zie ik dat ook hier niet heel snel gebeuren.
  Coastercount: 227
  Live a life you will remember!

 8. #8

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Ik koos voor revolution, maar wil ook niet dat Weerwolf verdwijnt, als er dan toch iets mee gebeurt hoop ik op een transformatie, retrack of rMC behandeling. python zou me niet raken mocht die verdwijnen.

 9. #9

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  De Revolution wegens zijn uniek karakter ondanks de vele verkrachtingen door BJL.

  De weerwolf vind ik een super baan, maar is voor mij niet uniek genoeg, maar ook bij deze zou ik het wel jammer vinden als hij weg zou moeten.

  De Python heb ik niet echt iets mee, ik vind hem zelf een beetje het lelijke eendje in de Efteling. En als ik, als Belg, dan toch moet kiezen heb ik liever dat er een baan in Nederland weg gaat, dan in België ;-)

 10. #10

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Ik heb gestemd op de Revolution:

  - Python mocht al een tijdje weg van mij, blijft een pijnlijke baan en oké, het is nostalgie maar het wordt tijd dat de Efteling de puntjes op de i zet

  - Weerwolf was moeilijker, maar dan denk ik aan een vervanger die het waard is. Dus als hij verdwijnt zou ik het niet zo erg vinden door bijvoorbeeld een RMC make-over (dream on...) of een andere spectaculaire achtbaan.

  Dus de Revolution is één van de weinige redenen waarom ik naar Bobbejaanland ga, samen met Sledgehammer. Ook pure nostalgie, maar heeft toch nog die unieke factor. Mount Mara heeft daarnaast een hedendaagse toets gegeven dus laat die maar mooi staan
  Go up like a Shambala, launch like a Taron, fly like a Griffon and challenge your Nemesis

 11. #11

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Ik heb ook voor Revolution gekozen.

  Python laat ik zelf vaak links liggen, is geen echt unieke achtbaan en past idd niet meer in de hedendaagse Efteling stijl. Weg ermee en iets nieuws in de plaats .

  Weerwolf zie ik ook liefst een RMC make-over krijgen, ik mis de woodie echt niet in vergelijking met de GCI buren.

  Revolution blijft voor mij ook een van de toppers in BJL, is uniek en ik vind Mount Mara - op de capaciteitsproblemen na uiteraard - echt wel een goede fit (best passende VR verhaal en gebeuren van de banen met VR die ik tot nu toe gedaan heb, sluit goed aan bij Forbidden Caves en maakt dan samen met de andere rides een volwaardige themazone Adventure Valley)

 12. #12

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Ik heb op Python gestemd, omdat die voor mij (en veel andere mensen in Vlaanderen en Nederland, denk ik) de meeste nostalgische waarde heeft.

  Volgens alles wat ik op het internet lees, is de Python heel belangrijk geweest en heeft deze achtbaan het park mee gemaakt tot wat het nu is. En blijkbaar was de Python bij opening ook één van de meest spectaculaire banen in Europa. Maar ook voor mij was ze een mijlpaal. Puur technisch gezien ging ik voor het eerst overkop in de Luna Loop, een speeltuig in De Zoete Waters. Maar dat ding was een afgesloten cabine voor ocharme twee personen, reed met een slakkengang en het bleef ook nog eens altijd op de grond. De eerste keer overkop aan 75 km/h, in een échte looping en hoog boven de grond in een open treintje, dat was voor mij .... de Python

  Dus ook voor mij is dit een iconische baan. Als de Efteling hem definitief wegdoet en half Nederland ontvlamt in een Spaanse colère - zoals hierboven zo mooi verwoord werd - dan ontvlam ik vol overtuiging mee!

  En om de vraag volledig te beantwoorden: de achtbaan die ik echt het meest zou missen als ze zou verdwijnen, is Psyké Underground. Ik heb begrepen dat dit een bijzondere baan is, omdat de fabrikant niet meer actief is en zijn banen dus steeds zeldzamer worden. Daarnaast is het ook mijn favoriete baan van de 14 exemplaren die ik tot nu toe heb gedaan, met een heel hoge herhalingswaarde (voor mij veel meer dan Pulsar, misschien vind ik een lancering in een donkere tunnel gewoon leuker dan in openlucht). Ook bij Psyké speelt voor mij de emotionele waarde zeker een rol. Het was mijn eerste achtbaan na een pauze van maar liefst twaalf jaar! Ik geef toe dat ik best zenuwachtig werd toen mijn beugel vastzat en ik dus niet meer terug kon En ik heb er ook nog een vrij bizar verhaal over te vertellen. In de lagere school had ik een vriend die erg geïnteresseerd was in achtbanen. Toen ik hem vroeg wat er zou gebeuren moesten de karretjes bij het overkop gaan plotseling stilvallen, hebben we ons hier allebei suf over gepiekerd. Maar op het einde van dat schooljaar hadden we nog steeds geen antwoord. Toeval of niet, het was toen 30 juni 1997

  Eindconclusie: Hopelijk slaagt het grote renovatieproject van de Efteling, en Walibi mag Psyké nooit wegdoen tenzij deze baan technisch echt niet meer te redden zou zijn.
  Laatst gewijzigd door Azmidiske; 07-08-17 om 16:34.
  Once you sit back, you never go back.

 13. #13

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Ik leef praktisch van de nostalgie en heb altijd heel veel moeite met afscheid te nemen. Nu zijn dit toch drie coasters waar ik wel een band mee heb, maar uiteindelijk heb ik voor Revolution gekozen als grootste gemis.

  Waarom niet Python? Ik vind het fantastisch dat de Efteling de baan behoud en ik hoop dat ze dat nog jaren doen, want ik vind het nog een toffe baan en het is een historisch mijlpaal. Qua ritervaring vind je echter nog genoeg identieke kopieën en ondanks dat ik de baan nooit als pijnlijk heb beschouwd, bestaan er ook heel wat betere coasters, ook uit dat tijdperk.

  Waarom niet Weerwolf? Simpel: als Walibi het ooit zou wagen zijn publiekslieveling te slopen, zijn ze praktisch door de grondwet verplicht met een waardige vervanger af te komen, iets wat ik Walibi nog wel zie flikken.

  Bobejaanland daarentegen zou nooit die leemte kunnen opvullen. Revolution is wereldwijd uniek, nog altijd een tof ding en de eerste coaster die ik ooit als mijn 'favoriet' bestempelde. De achtbaan nog eens doen met de muziek van Tchaikovsky - zoals ik hem heb leren kennen rond de millenniumwisseling - is eigenlijk wel bucket list stuff.
  Mit Liebe Gemacht!

 14. #14

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Revolution is wereldwijd uniek en voor het park nog steeds de topattractie (erg ergens dat je topattractie dateert van 1989 maar goed!).
  Ik vind het ook jammer dat men bij de virtual reality niet gekozen heeft voor een remake van de originele versie uit 1989,eventueel enhanced. Mount mara is tof maar heeft dan weer niks te maken met de revolution hoe hij ooit was. Ik hoop dus voor een eerherstel, liefst met de originele schermen boven, onder en door maar als dat niet kan is een virtuele originele rit ook goed.

  Weerwolf is zeker niet mijn favoriete woodie dus zou ik niet erg missen al heeft Walibi hem erg nodig. Een RMC retrack binnen een paar jaar misschien?

  Python mag voor mijn part plaats gaan maken voor iets groters en beters, die mag absoluut weg.

 15. #15
  borisvdd
  Guest

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  De Revolution mag weg... vroeger was dit een achtbaan waar je nooit lang hoefde te wachten door de monstercapaciteit. Door hun idiote Mount Mara staat er soms een rij van meer dan anderhalf uur. Intussen hebben we het wel gehad met "rondjes draaien naar boven en dan zo goed als zonder airtime naar beneden". Het is een icoon van heel lang geleden... Tijd voor iets nieuw!
  (Tijd voor een compléét nieuw park daar, of mag ik dat niet zeggen?)

 16. #16

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door borisvdd Bekijk Berichten
  De Revolution mag weg... vroeger was dit een achtbaan waar je nooit lang hoefde te wachten door de monstercapaciteit. Door hun idiote Mount Mara staat er soms een rij van meer dan anderhalf uur. Intussen hebben we het wel gehad met "rondjes draaien naar boven en dan zo goed als zonder airtime naar beneden". Het is een icoon van heel lang geleden... Tijd voor iets nieuw!
  (Tijd voor een compléét nieuw park daar, of mag ik dat niet zeggen?)
  Maar... De vraag was: Wie zie je het minst graag verdwijnen? ... Ik zou dus je stem aanpassen want nu klopt het niet
  Staff Pretparken.be en Brakesection Magazine

 17. #17

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Weerwolf is een leuke achtbaan, maar niet heel bijzonder vind ik. In de buurt staan er toch een pak betere houten achtbanen naar mijn mening (Joris en de Draak, Heidi the Ride, Troy). Ook binnen Walibi vind ik de baan persoonlijk niet echt één van de toppers van het park. Dan vind ik Sirocco/Turbine/Psyké Underground een veel groter icoon.

  Python heeft naar mijn gevoel wel die iconische status. De baan is, zeker met de huidige treinen, nog altijd een plezier om te doen, maar ondertussen heeft de Efteling ook wel een aantal betere achtbanen geplaatst. Python hoort echter bij de Efteling, en zal dat gelukkig nog een aantal jaren doen (met de vervanging van een groot deel van de baandelen die er aan komt). Maar de Python is niet echt uniek en daarom stem ik niet op deze baan. Een verwijdering van de Bob in de Efteling zou ik persoonlijk veel spijtiger vinden, omdat deze uniek is in Europa en eigenlijk gewoon veel toffer is om te doen.

  Revolution in Bobbejaanland is, samen met Indiana River, dé topattractie van het park en ook een echt icoon. Ik vind de baan nog steeds heel leuk om te doen, zowel met VR als (bij voorkeur) zonder VR. Natuurlijk hoop ik dat ze de baan ooit echt in ere herstellen en aan de capaciteit denken en dus de VR wegdoen. Maar ook nu kan ik enorm genieten van een rit en daarom vind ik dat deze achtbaan absoluut moet blijven staan. Mijn stem gaat naar Revolution.

 18. #18

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  ik ben blijkbaar een minderheid :P Ik ben blij met wat de efteling met de python op het oog heeft. Deze zie ik het minst graag verdwijnen. Op een zeer dichte tweede plaats komt de weerwolf. De enige die mij persoonlijk weinig doet, is de revolution. Hoewel het een icoon is voor het park is het van de drie degene die mij het minst doet.

 19. #19

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Zeer moeilijke keuze als ik puur objectief zou kijken zou ik voor Weerwolf kiezen ,maar aangezien praktisch een van mijn eerste coasters de Revolution is koos ik toch voor hem.

  De python aan de andere hand is voor zijn leeftijd nog redelijk en een zeer toffe baan maar ik denk dan persoonlijk zoals hierboven al vermeld dat ze beter zouden zijn met een grotere gethematiseerde coaster die ook op het veld erachter loopt.
  Of met de renovatie veel thema bijvoegen als dit zelf mogelijk is met dit type baan vraag ik me dan af?

 20. #20

  Re: [Poll] Publiekslievelingen: Wie mag niet weg?

  Weerwolf moet blijven. Persoonlijk: deze heb ik het minst vaak van de drie bereden.

  Iets minder persoonlijke redenen:
  - De enige volwassen woodie in België
  - Prima zetels in vergelijking met woodies in o.a. Madrid, Salou, Bottrop, ...
  - Indrukwekkend bouwwerk om naar te kijken
  - Aanvaardbare capaciteit met twee treinen.

  Geen van de drie coasters in de poll dicht ik de status icoon toe, al hebben ze alledrie een waardevolle geschiedenis. Weerwolf is misschien nog de minst historische van de drie, niet enkel om z'n leeftijd.
  Een icoon is voor mij:
  - een eyecatcher
  - (bijna) werelduniek, of toch met unieke elementen (qua rit en/of decoratie). Dat is iets anders dan een trendsetter (Boomerang, Python e.a.).
  - (bijna) niets van z'n sterkte ingeleverd na decennia draaien, ergo steeds goed onderhouden maar geen behoefte aan (VR-)make-over.
  - vergroeid met de locatie (uitz. Olympia Looping)
  - een reden op zich om desbetreffend park / kermis te bezoeken

  Het icoon der iconen in Europa is voor mij: Lisebergbanan. Hiermee treed ik de bouwmeester / grootmeester bij. Mogelijk passen hier ook nog enkele oudjes uit Blackpool bij, die ik tot heden nog niet bereden heb.

  Kunnen iconen worden: Wildfire, Baron (wegens eye-catch), Helix, Taron, Kärnan, ...

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •