X

Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team


Nog geen lid? Maak hier je gratis account aan!

Resultaten 1 tot 18 van de 18
  1. #1

    Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    We staan er misschien niet altijd even goed bij stil, maar het eten in pretparkland is voor de industrie weldegelijk van belang.
    Gaande van standaard 'vettigen Fast Food brol' tot een ware 'Haute Cuisine', allemaal spijzen zij de kas en zorgen zij er zo voor dat parken gaan renderen.
    De tijden van de frigo-boxen in het pretparklandschap lijken voorbij te zijn...

    Mede daardoor proberen parken steeds meer en meer in te zetten op een uitgebreidere, verfijnder en unieker horeca-gamma.
    Ook in onze contreien is dit duidelijk te merken: simpele Quick Service Restaurants moeten plaats maken voor een horecapunt met meer en soms gezondere keuzemogelijkheden
    Maar ook simpele karretjes verkopen unieke snacks etc.

    Onze smaakpapillen worden dus vaker getrakteerd op meerdere lekkernijen op één dag tijd.
    De ene snack of gerecht valt al beter in de smaak dan de andere, en net als bij de achtbanen worden sommige dingen overhyped of net totaal ondergewaardeerd.
    Een goed voorbeeld hiervan is voor mij de 'Butterbeer' in de Universal parken.
    Waar menig bezoeker deze de hemel in prijzen, heb ik mijn bekertje na enkele slokken al de vuilbak in gekieperd.

    Een simpele vraag dus eigenlijk: wat binnenin de pretparkhoreca vind jij ronduit geweldig, waar menig ander persoon of fanaat een woord over zegt en vice versa?

  2. #2

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Om specifiek het eten te beoordelen is moeilijk, maar qua park lijkt eenvoudiger.

    In België is er, uiteraard, maar 1 park die mij food & beverage gewijs weet te pleasen en dat is Walibi. Het aanbod is momenteel best ok en word de komende jaren enkel nog meer uitgebreid. Resultaat is dat ik er dan ook met plezier en voldoende mijn portemonnee open trek.

    Bobbejaanland heeft qua aanbod een pak minder. De kwaliteit laat de wensen GIGANTISCH over en het wachten is meestal tenenkrommend lang. Het enige voordeel dat ik daar ooit ervaarde is dat ze er een zeer uitgebreid burger gamma hebben (yes, i like burgers).

    Bellewaerde is in mijn ogen de grootste verliezer. Gezellige horecapunten van weleer zijn verdwenen, vervangen door een slush-ice fabriek, staan te verkrotten of zijn amper open. Wat overnlijft is een aardslelijk schreeuwerig refter-achtig self-service restaurant met zeer matig eten, een recent, IMO ongezellig Texas restaurant die veel te duur is voor de matige kwaliteit dat het serveert en de fast food die in het park te vinden is, is ook uitermatig triestig overpriced voedsel. Meestal moet ik mij wenden tot 1. De frituur aan de ingang waar wonderbaarlijk enig noemenswaardig, lekker “vettig eten” te vinden is, 2. Het braadworsten kraam aan Jungle Mission waar je verrassend de beste braadworsten van Belgisch pretparkland hebt (aan een bespottelijk hoge prijs) en 3. De terras van Canadian waar ik meestal rond 4u op de terras wezenloos zit uit te staren op het meer met een Leffe, mijmerend over het park die het vroeger was.

    Over Plopsa kan ik kort zijn: enorm duur, slecht van kwaliteit, kleine porties en niet erg gevarieerd (toegegeven, qua variatie kan het slechter, maar werkelijk alles is er zijn geld niet waard).

    In het buitenland:

    Beginnen doen we met de kots award. Prijs voor slechtste hamburger OOIT gaat naar Walygator Parc (let wel, dit was in 2014). Na een absurd lange tijd te wachten op 2 hamburgers en een friet aan een bouwvallig horecapunt was mijn gezelschap reeds KLAAR met een kip, appelmoes etc te verorberen eer ik mijn eten HAD. De burgers waren extreem droog, hard en smakeloos, en ook mijn binnenwerk liet niet veel later zijn ongenoegen blijken.

    In Phantasialand heb ik echter altijd prima gegeten. Tacana serveerd werkelijk gigantische hamburgers aan veel lagere prijzen dan ons eigen belgenland, ook Baobab snack krijgt mij elk bezoek over de vloer voor een portie Yamblaya tzatziki, en er zijn voldoende, lekkere, correct gepreisde restaurants, snackpunten, tea-rooms & kraampjes over het gehele park.

    Welk “overbejubeld” park mij horecagewijs maar niet tevreden kan stellen is de Efteling. Ik weet niet waarom, maar bij elk bezoek is het voor mij een ware zoektocht en queste naar een middagmaal die mij tevreden kan stellen. Ik at er ooit de koudste burger OOIT (de Backerij ofzo), en heb slechts tijdens 1 bezoek heerlijk kunnen eten, weliswaar helaas vettig, aan een tijdelijk kraam omgeving Python. Blijkbaar zou Polle’s Keuken een aanrader zijn, maar met een pannenkoek kan ik geen hele dag verder.

    En dan volgt uiteraard dé grote winnaar die, hoe kan het ook anders, Europa-Park heet. Dat park is voor mij gewoon 1 horeca sensatie en het is meestal al anderhalf uur op voorhand dat ik al begin te denken in welke van de talloze restaurants ik zin heb. Standaar ga ik er zowel smiddag’s in het park als ‘s avonds in het restort op restaurant om toch bij elke trip zo veel mogelijl van EP’s horeca meegekregen te hebben. Wat mij betreft de overduidelijke winnaar op vlak van variatie, prijs-kwaliteit, aanbod en service!
    Ich bin Roland Mack. Seit über 30 Jahren mache ich Achterbahnen, als ob sie für mich wären, sehr solide und zu einem sehr wettbewerbsfähigen Preis. Mack Rides, Wir machen deine Achterbahn.

  3. #3

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Ik denk ook dat ik, net als etwien, Europa-Park als dé grote winnaar moet aanduiden. Het aanbod is er zeer divers, zeer lekker, mooi geprijsd en weinig op aan te merken. Veel parken kunnen wat mij betreft hier eens komen inspiratie opdoen. In tegenstelling tot andere parken waar vettige fastfood het meestal haalt op vlak van prijs-kwaliteit, hebben we hier geen enkele keer een vettige hap gedaan, maar genoten van de speciallekes die we nergens anders kunnen vinden.

    Over het algemeen heb ik weinig reden tot klagen in Duitsland, waar het doorgaans altijd lekker en goed geprijsd is. Zelf ben ik er verzot op de schnitzels, welke ik ook zeer vaak eet daar

    In Nederland heb ik ook weinig reden tot klagen. Duinrell was zeer goed dankzij La Place, welke ik ook steeds top vindt. In Slagharen heb ik ook al telkens lekker gegeten in de verschillende restaurants, waar er ook wel redelijk wat variëteit zit in het aanbod, hoewel het meestal nogal fastfood blijft. In tegenstelling tot etwien, vind ik de Efteling wel lekker van eten, maar we kiezen meestal wel de restaurants en niet de snackpunten. Qua restaurant is Polle's Keuken zeker te pruimen, maar ik kies er dan wel voor een hartige pannenkoek. Ook Het Witte Paard vind ik een mooi aanbod hebben. Als je toch iets simpelers zoekt, dan vind ik de pita bij Broodje Aap in Station De Oost dé aanrader. De beste pita die ik er al heb gegeten!

    In Frankrijk vind ik de kleinere parkjes charmanter, maar in tegenstelling tot de goede Franse keuken vind ik het hier ook vaak wat pover. In Disneyland betaal je snel veel geld, maar als menu kan je nog wat besparen. Toch blijft het duur en is het wachten soms te lang. Als je dan ziet wat EP doet, vind ik dat Disneyland de grootste speler is die wat zou mogen bijleren...

    Denemarken was ook goed voor enkele bezoeken vorig jaar, dus ook hier een mening over. In Tivoli hebben we niet in het park gegeten, maar in de foodhall ernaast. Belangrijkste redenen: mijn lief is zeer kieskeurig, ik wou niet hele dagen ongezond doen en vooral ook wat lokale specialiteiten proeven. Gevolg: zeer grote keuze aan verschillende gerechten in verschillende prijscategorieën, welke niet duurder waren bij Tivoli dan elders in de stad (i.t.t. Panos in Plopsa bvb.).

    Leuke extra vond ik trouwens ook in Legoland Billund de Lego-frietjes. Je betaalt iets meer, maar krijgt wel frietjes/kroketjes in de vorm van Lego-blokjes geserveerd. Sommigen zullen het een rip off vinden, maar wij vonden het leuk en origineel.

    Eindigen doe ik in eigen land, waar het eerder standaard is. Over de hele lijn eigenlijk. Standaard prijzen, standaard gerechten, standaard keuzes... Geen enkel park springt er echt boven of onderuit. In Bellewaerde vind ik het leuk dat er ook vis op het menu staat en in Walibi kiezen we dan vaak voor de Country Cantina. Plopsaland heeft de Piratengrill, Mr. Spaghetti en Plop Burger als voornaamste restaurants, maar telkens opnieuw zijn het (meestal) dezelfde keuzes die je telkens krijgt. In een park als Bellewaerde waar de uithoeken van de wereld als themagebieden worden neergezet, mis ik dan ook iets van die keuken. India zou bvb. wokgerechten moeten aanbieden, en Mexico lekkere burrito's, taco's en nacho's. Helaas... In Bobbejaanland hebben ze wel een grote inhaalbeweging gemaakt met The Lake House, waar de wachttijden toch wel geminderd zijn, het aanbod verser is en het geheel lekkerder. Vroeger zou ik er ook sneller over klagen, maar nu ben ik toch enthousiaster.

    Als ik in België één winnaar moet aanduiden, dan is het overtuigd Pairi Daiza: lekkere gerechten tegen aanvaardbare prijzen en veel variatie. Ook hier houden ze rekening met de verschillende uithoeken van de wereld, die ze naast de typische gebouwen ook serveren in de verschillende keukens. Hier sla ik dus ook de snackpunten over, maar kies dan liever voor een restaurant.

    Voila, een hele boterham weer om te lezen, maar de boterhammen laten we toch liever thuis bij een volgend bezoek

  4. #4

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Ik heb nog nooit in Plopsaland te klagen gehad over de kwaliteit van mijn eten eerlijk gezegd. Het stoofvlees is er fantastisch, zei het véél te duur: een flesje water en een portie stoofvlees in Plopsa koste me onlangs 18 (!) euro... Het enige restaurant in Plopsa waar je qua prijs/kwaliteit ongeveer juist zit, en ik dus ook ondergewaardeerd vind, is Prinsessia.

    Als ik in Polle's keuken ga eten, krijg ik zelden mijn pannenkoek op trouwens. Ik vind die pannekoeken zeker even zwaar als een gewone maaltijd. In de Efteling voor de rest grote fan van het Witte Paard (al is die niet echt overroepen).

  5. #5

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Polle's keuken is inderdaad een 'must do' telkens wij naar de Efteling gaan.
    In Legoland heb ik ooit ook de 'Legokroketten' mogen proeven. het Italiaans buffet bij de pinguïns was prijs-kwaliteit ook zeker een aanrader.
    Compleet geript werd je wel bij de 'koffie met chocolade in de vorm van een LEGO blokje'. voor een blokje ter grootte van een echt Lego-blokje van 4 op 2 (ofwel zo'n 2 cm²) betaalden we er 10 kronen of ruim 1 euro...

    Verder vind ik de braadworsten in de Wickie-zone in Plopsaland best te pruimen, maar inderdaad aan de prijzige kant.
    In PHL is er een heel goed ijssalon met uitzicht op Chiapas, en in MPG wilden de kinderen per sé de mini-donuts eten.

    Voor de rest is het eten meestal slecht en overprijsd, maar ook dat is een deel van de pret!

  6. #6

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Beste tot nog toe is de Cirque in Parc Asterix; zeker als je prijs-kwaliteit beschouwt.
    In BBJ hebben we denk ik overal al gegeten, en de enige plaats die redelijk is, is de frituur tussen de ingang en El Paso.

  7. #7

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Over het algemeen vind ik het aanbod in de Belgische parken qua prijs-kwaliteit allemaal relatief aan mekaar gewaagd. Plopsa is daarbij het duurste voor wat je maar krijgt. De variatie in Bellewaerde mag iets meer zijn. Vorig jaar hebben ze daar een nieuwe "vurige" burger uitgebracht maar wij vonden die toch iets "too hot".
    In Nederland heeft Slagharen heel wat om duimen en vingers van af te likken en voor een schappelijke prijs.
    Van de bezochte pretparken in Duitsland is het aanbod in Phantasialand prima: grote hamburgers waar je graag wat meer voor wil betalen.

  8. #8

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Ik vind het allemaal enorm wisselend.

    Als er één park is dat voor mij zwaar overroepen is qua eten, dan is het EP wel. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat het eten slecht is, maar het is allemaal maar van zeer gemiddelde kwaliteit (standaard Duitse norm) en uiterst zelden dat het niet in buffetvorm is (de weinige tafelbedieningsrestaurants liggen heel onhandig en staan bekend als vrij slecht - uitgezonderd het kasteel). Uiteraard vind je buiten het park wel heel goed eten (tot zelfs een sterrenrestaurant aan toe) maar het is een beetje belachelijk dat je het park uit moet, of de uiterste uithoek van het park moet opzoeken om een beetje goede tafelservice te krijgen.

    Het grootste probleem wat ik met EP heb is (bij mijn weten) enkel opgelost voor Ierland (wellicht in de toekomst vaker?). Je betaald (bijna) dezelfde prijs die je in de meeste Duitse parken voor tafelservice betaald. Je moet in een lange rij staan. Je eten wordt vanuit een bak op je bord gelegd (dat mag je zelf niet doen wat stel je voor je pakt eens wat te veel) en vervolgens mag je nog een uur (bij wijze van spreken natuurlijk) gaan zoeken naar een zitplaats terwijl je eten - dat, omdat het buffetvorm is, toch al niet al te warm is - koud staat te worden.


    Het beste eten (qua kwaliteit) heb ik tot nu toe aangetroffen in Disney World.. echter spreek ik dan bewust niet van beste prijs/kwaliteit verhouding, want die is dan weer helaas ver te zoeken.

    Qua prijs kwaliteit ga je wel bij de Duitse parken het beste uit komen. Dan maakt het niet snel uit welk park je kiest. Meestal praat je dan niet over top-kwaliteit, maar wel altijd over een goede prijs voor wat je krijgt.

    Walibi België stelde de laatste keer zeker niet teleur. Prijs/Kwaliteit is nog wel een beetje scheef als je het internationaal vergelijkt, maar voor Belgische begrippen is het best goed.

  9. #9

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wimvg Bekijk Berichten
    Compleet geript werd je wel bij de 'koffie met chocolade in de vorm van een LEGO blokje'. voor een blokje ter grootte van een echt Lego-blokje van 4 op 2 (ofwel zo'n 2 cm²) betaalden we er 10 kronen of ruim 1 euro...
    Juist, die was ik vergeten! Daar voelden we ons ook bekocht.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wimvg Bekijk Berichten
    In PHL is er een heel goed ijssalon met uitzicht op Chiapas
    Het ijs in PHL is zeer lekker en echt spotgoedkoop, ook die naast Maus au Chocolat.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Als er één park is dat voor mij zwaar overroepen is qua eten, dan is het EP wel. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat het eten slecht is, maar het is allemaal maar van zeer gemiddelde kwaliteit (standaard Duitse norm) en uiterst zelden dat het niet in buffetvorm is (de weinige tafelbedieningsrestaurants liggen heel onhandig en staan bekend als vrij slecht - uitgezonderd het kasteel). Uiteraard vind je buiten het park wel heel goed eten (tot zelfs een sterrenrestaurant aan toe) maar het is een beetje belachelijk dat je het park uit moet, of de uiterste uithoek van het park moet opzoeken om een beetje goede tafelservice te krijgen.

    Het grootste probleem wat ik met EP heb is (bij mijn weten) enkel opgelost voor Ierland (wellicht in de toekomst vaker?). Je betaald (bijna) dezelfde prijs die je in de meeste Duitse parken voor tafelservice betaald. Je moet in een lange rij staan. Je eten wordt vanuit een bak op je bord gelegd (dat mag je zelf niet doen wat stel je voor je pakt eens wat te veel) en vervolgens mag je nog een uur (bij wijze van spreken natuurlijk) gaan zoeken naar een zitplaats terwijl je eten - dat, omdat het buffetvorm is, toch al niet al te warm is - koud staat te worden.
    Ik heb daar precies minder van gemerkt... Foodloop vond ik lekker en voldoende, Spices was echt nice en ook de Italiaan scoorde heel hoge punten met de versbereide pizza's. Hier smaakten we toch echt het verschil met de klassieke opwarmpizza's in bvb. Bobbejaanland, Walibi of Parc Astérix.

  10. #10

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door simon Bekijk Berichten
    Ik heb daar precies minder van gemerkt... Foodloop vond ik lekker en voldoende, Spices was echt nice en ook de Italiaan scoorde heel hoge punten met de versbereide pizza's. Hier smaakten we toch echt het verschil met de klassieke opwarmpizza's in bvb. Bobbejaanland, Walibi of Parc Astérix.
    Een verse pizza zal ALTIJD beter smaken dan een diepvriespizza. Maar als je het vergelijkt met andere versgemaakte pizza's, dan doet bijvoorbeeld de pizzaria "Am Park", net wat buiten het park het toch stukken beter.. en dan kom ik toch weer tot de conclusie dat het eten in EP niet slecht is, maar zeker niet zo bijzonder als het steeds opgehemeld wordt. Zeker niet als je een EERLIJk vergelijk neemt

    Daarom dat ik het overroepen noem (en niet slecht). Fan community wil je doen geloven dat het eten in EP overal 5-sterren niveau is. Terwijl het eigenlijk vrij standaard is, zeker voor Duitse normen.

    Dat het eten in België (en Nederland) gemiddeld genomen gewoon bagger is, laat het eten er in Duitsland natuurlijk relatief goed uit zien. Maar dat geldt dan eigenlijk voor het gehele land. Ik woon zelf dicht bij de grens en voor te gaan uit eten wordt toch wel heel vaak een Duits restaurant gekozen. Je zult al snel merken dat kwaliteitsverschillen ook buiten pretparken om gelden.


    Edit: Het is en blijft natuurlijk over Eten gaan en het belang van eten is smaak.. en natuurlijk valt over smaak niet te twisten. Kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld de pizza's van EP lekkerder vindt dan die van Am Park. Maar mij voorkeur gaat toch wel echt uit naar "Am Park" - Overigens best kans dat die pizzaria in Colloseo ook veel beter is, die heb ik nog niet gedaan.
    Laatst gewijzigd door coasterfrenzy; 19-03-19 om 13:32.

  11. #11

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Een verse pizza zal ALTIJD beter smaken dan een diepvriespizza. Maar als je het vergelijkt met andere versgemaakte pizza's, dan doet bijvoorbeeld de pizzaria "Am Park", net wat buiten het park het toch stukken beter.. en dan kom ik toch weer tot de conclusie dat het eten in EP niet slecht is, maar zeker niet zo bijzonder als het steeds opgehemeld wordt. Zeker niet als je een EERLIJk vergelijk neemt
    Ik ga er even vanuit dat je Pizzeria Après Park bedoelt? Am park is het hotel tegenover de ingang.

    Een eerlijk vergelijk: één van de drukste zelfbedeniengsrestaurants in het op één na best bezochte resort van Europa tegenover een tafelbedieningrestaurant in een klein dorpje (waar, akkoord, veel volk is), waar je ook nog eens best lang kan wachten vaak. Sorry, dit vind ik totaal geen eerlijke vergelijking. Als je het toch 'eerlijk' wil houden, vergelijk de pizza dan met gelijkaardige restaurants in Disney. Het is al heel lang geleden dat ik in de bewuste pizzeria in het park heb gegeten, dus helaas kan ik de vergelijking niet zelf maken. Geen idee wat voor jou het gemiddelde Duitse pretparkrestaurant is, maar het eten in Holiday Park of Bayern Park is toch absoluut niet wat het in Europa-park is. En dat zijn naar Duitse maatstaven toch behoorlijk 'gemiddelde' parken.

    Ook je relaas over 'eten uit bakken' snap ik niet zo goed. Zo werkt toch quasi elk zelfbedieningrestaurant? Het Witte Paard, zowat elk restaurant waar ik al in PHL heb gegeten, enzovoorts enzovoorts. Er zijn meerdere tafelbedieningsrestaurants (waar voor hetzelfde geld je eten evengoed uit 'bakken' komt, het zou me worst wezen), de keuze lijkt me groot genoeg om iets anders te proberen als het één tegenslaagt, maar uit je post leid ik af dat je hetgeen het meest aangeraden word steeds links laat liggen voor hetgeen je al kent en mind vind. Tja, zo kan ik ook elke keer slecht eten.

  12. #12

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Leuk topic met een geniale titel

    Zelf kan ik hier niet veel over vertellen omdat ik - vergeleken met jullie - heel weinig naar pretparken ga en omdat eten in een pretpark voor mij eigenlijk zuiver functioneel is. Ik ga naar een park voor de attracties en niet om culinaire redenen dus erg kieskeurig ben ik niet. Als mijn honger gestild is voor een aanvaardbare prijs dan is dat voor mij voldoende. En misschien ligt het aan mij, maar een pretparkbezoek lijkt ook eetlustremmend te werken: op zulke dagen heb ik gewoon minder hongergevoel. Ik heb ooit eens een volledige dag Walibi Belgium overleefd op één pakje dinosauruskoeken en een flesje drank (al was dat niet echt gezond denk ik).

    Grappig dat Pairi Daiza hier genoemd wordt, want daar heb ik nog een leuke anekdote over. Toen ik er met mijn familie was, heb ik bij een Afrikaans eetstandje een Quiche Aux Insectes kunnen eten. En die beviel uitstekend! De insecten in kwestie waren meelwormen. Niet zo heel bijzonder dus want meelworm heb ik intussen al vaak genoeg gegeten. Maar Pairi Daiza is één van de zeer weinige plekken waar ik iets dergelijks op de menukaart heb teruggevonden dus ze verdienen zeker een eervolle vermelding
    Once you sit back, you never go back.

  13. #13

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Ah crap.. ik bedoelde inderdaad Apres Park

    Om te beginnen heb ik het niet over Gemiddelde parken, maar over gemiddeld eten. Dat is wel een belangrijk verschil . We zijn wellicht heel erg gewend dat het eten in pretparken slechter is dan erbuiten, maar dat zou in de praktijk niet zo mogen zijn natuurlijk.. voor kleinere parkjes kan ik dat op zich nog best accepteren, maar de top parken (per land bekeken) mogen toch wel mee met de "gewone" restaurants van het betreffende land.. En daar behoort EP volgens mij toch wel toe


    Wat ik letterlijk in mijn tekst gesteld heb is het hele probleem dat je - met name in EP - doorgaans een ondercapaciteit aan zitplaatsen hebt. Maakt niet uit of ik in Noorwegen of Frankrijk zit. Ik zoek me steeds een ongeluk naar een plaats. Meestal zoeken we tegenwoordig eerst een plek en gaan we omstebeurt bestellen zodat er altijd iemand de plek kan vrij houden. Dit is veel te omslachtig en vind ik (persoonlijk) alles behalve prettig. Daarom ben ik blij met het buzzer systeem van Ierland. Je kunt rustig op je plekje zitten en je eten is vele malen verser op het moment dat je het consumeert. Wat mij betreft mag EP dat per direct overal invoeren. (overigens ken ik het systeem wel, maar heb ik het restaurant nog niet zelf getest, dus kan niets zeggen over de daadwerkelijke kwaliteit). - Ik heb dus nooit beweert dat een Self Service Restaurant niet zo werkt, of niet zo zou horen te werken, ik snap ook volstrekt niet waar je die opmerking vandaan haalt.

    Wat ik niet direct letterlijk beschreven heb, maar je wel degelijk zeer goed uit mijn tekst kunt halen is dat de verhouden Table-Service/Selfservice volstrekt uit balans is in EP. Want natuurlijk: In een pretpark moet je ook gewoon selfservice aan bieden, ook al ben ik er persoonlijk geen fan van. Dat wil echter niet zeggen dat je op het massale aantal aan restaurants die EP heeft tevreden moet zijn met 2 Table Service Restaurants (3 als je Foodloop mee rekent). Vooral als die beiden in een uithoek liggen.


    Maar ik zie wel je onderliggende punt: Snacks en dergelijke moet je ook mee rekenen en ik geef toe dat ik dat tot dusver niet gedaan heb. En aangezien ik die zelden tot nooit in parken koop, kan ik daar ook weinig zinvols over zeggen. Ik heb wel eens een hotdog in EP gehad, die zijn overal in het park een beetje hetzelfde, maar ik kan dat geen hoogstandjes noemen. Ik vind die van MPG bijvoorbeeld beter (Terwijl dat park doorgaans niet bepaald geweldige horeca heeft). Daarbuiten heb ik wel een aantal snacks in EP gehad die ik echt goed en origineel vond (bijvoorbeeld de halloween wrap), dus ik kan me voorstellen dat het park op dat vlak wel nog heel veel goed kan maken, mocht ik hier meer aandacht aan besteden/geld uitgeven.


    Ik zie trouwens niet in wat de locatie van de pizzaria te zeggen heeft over de kwaliteit. Beide plaatsen bieden "vers" gemaakte pizza's aan. Dat je het bij de ene zelf moet ophalen en het bij de andere aan tafel gebracht wordt, zou weinig aan de kwaliteit van die pizza mogen doen, niet? Dan vind ik persoonlijk je vergelijk met Disney veel schever. Akkoord dat de pizza's daar belabberd zijn, maar je hebt het wel over een land dat in het algemeen niet heel goed is in het opdienen van eten dat niet uit eigen cultuur komt.

    Je snijdt overigens wel een interessant punt aan. Het entourage maakt natuurlijk ook enorm veel uit. Een pizza die jolig op je bord gelegd wordt lijkt toch ergens beter te smaken dan wanneer je voor de helft van het geld slechts 1/10e van dezelfde pizza op een kartonnen plaatje krijgt (zoals het toch bij genoeg parken gebeurd).. Maar vergelijk ook eens Bamboe Baai met Blue Lagoon. Naast de ongeinspireerde standaard noodles (die je zo ongeveer in elk aziatisch standje in een grote stad kunt krijgen) Vs. een goede keuken met kwalitatieve gerechten, blijft Bamboe Baai ook qua sfeer op zijn best "Awkward" aan voelen. Het lijkt alsof het bedoelt was als tafelservice, maar dat het eigenlijk gesloten is maar ze het wegens drukte geopend hebben zodat mensen er kunnen zitten. Vaker heb ik er mensen zien rond lopen die zich af vroegen of ze er wel mochten zitten, of er zaten te wachten op bediening die er niet kwam (nouja.. hilarische verhalen uiteindelijk ). Gelukkig is er nog de show die eea een beetje goed maakt. Een ander voorbeeld waar entourage veel doet is Ijs. Neem het serveren van een Coupe bij Annie Himmelreich (PHL) Vs. het gewoon uitgeven van een hoorntje om de hoek, dan gaan er toch velen die coupe beter vinden, terwijl de kwaliteit van het ijs hetzelfde is.. Waarom? Omdat er nét even iets meer in gestoken is. Je kunt dit vergelijk verder trekken met Turks Ijs (veelal verkrijgbaar) waar je een half uur naar je ijsje mag vissen voordat je het krijgt.


    Ten slotte mag je er van uit gaan dat ik al behoorlijk wat verschillende maaltijden geprobeerd heb. Allicht niet zo veel als iemand die er 10x per jaar komt, maar ik probeer toch wel altijd wat nieuws (ik kan me in elk geval niet herinneren 2x hetzelfde gegeten te hebben in EP, buiten de pizza apres-park). Ik heb nooit iets slechts gegeten in EP, maar ook nooit iets bijzonders. Het blijft op mij allemaal heel erg ongeinspireerd en standaard over komen. Het Franse restaurant heb ik bijvoorbeeld 2 kansen gegeven. De eerste keer had ik een Cordon Bleu (wat overigens volstrekt niets met Frankrijk te maken heeft, maar eerder in het Zwitserse of Oostenrijkse deel thuis hoort).. Echter in de gemiddelde ski-hut krijg je betere (malsere) versies. De 2e keer werd mijn oog getrokken door Coq-Au-Vin. Wél een heel authentiek gerecht. De smaak van de saus was zeer goed, het vlees echter gortdroog... en dat is eigenlijk het gevoel dat ik er altijd wel een beetje krijg. Ze proberen het wel, maar over het algemeen komt het niveau overeen met dat van een matig hotel (zie ook weer het voorbeeld van IJs gewoon uitgeven, VS. Turks ijs - EP is het park dat het gewoon geeft, terwijl er andere parken/restaurants zijn die er toch nét iets meer speciaals van maken - dit is bedoelt als een metafoor, trouwens).

    Uiteraard heb ik nog niet élk restaurant geprobeerd. Dus als er tips zijn, hoor ik die natuurlijk graag. Maar de dingen die ik tot nu toe had waren tot dusver wel gebaseerd op tips van mensen die er geregeld komen, dus ik heb er weinig verwachting van. Het plan voor de volgende keer is - vooralsnog - om in de hotels van het park te gaan eten voor Diner, maar ik laat me graag ompraten om iets anders in het park zelf te proberen.

    Nogmaals.. Het is allemaal een stukje smaak. Zeker na Amerika meermaals bezocht te hebben ben ik wellicht wat verwend geraakt met de mogelijkheden. Maar ook binnen Europa heb ik parken gedaan waar ik enthousiaster werd over het eten. Het voordeel van EP is dat het enorm veel variatie biedt, maar het nadeel is dat het daardoor nergens echt goed in is. persoonlijk dan liever een park dat een heel spectrum van kwaliteit aan biedt en daarvoor wellicht wat minder variatie.
    Laatst gewijzigd door coasterfrenzy; 19-03-19 om 16:35.

  14. #14

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten

    Wat ik letterlijk in mijn tekst gesteld heb is het hele probleem dat je - met name in EP - doorgaans een ondercapaciteit aan zitplaatsen hebt. Maakt niet uit of ik in Noorwegen of Frankrijk zit. Ik zoek me steeds een ongeluk naar een plaats. Meestal zoeken we tegenwoordig eerst een plek en gaan we omstebeurt bestellen zodat er altijd iemand de plek kan vrij houden. Dit is veel te omslachtig en vind ik (persoonlijk) alles behalve prettig. Daarom ben ik blij met het buzzer systeem van Ierland. Je kunt rustig op je plekje zitten en je eten is vele malen verser op het moment dat je het consumeert. Wat mij betreft mag EP dat per direct overal invoeren. (overigens ken ik het systeem wel, maar heb ik het restaurant nog niet zelf getest, dus kan niets zeggen over de daadwerkelijke kwaliteit). - Ik heb dus nooit beweert dat een Self Service Restaurant niet zo werkt, of niet zo zou horen te werken, ik snap ook volstrekt niet waar je die opmerking vandaan haalt.

    Ik heb (in tegenstelling tot vele andere pretparken) nog nooit voorgehad dat ik geen plek vond om te zitten in Europa-Park, dus die ervaring deel ik niet.
    Dat een restaurant met een buzzer werkt, betekend toch bij lange niet dat je eten automatisch vers word gemaakt? In Mr. Spaghetti in Plopsaland krijg je ook steeds een buzzer, maar bij mijn eten word het eten daar net zo goed uit bakken geschept. Mijn punt is dat je nooit weet waar het eten precies inzat voor het werd opgediend, ook niet in restaurants waar je het niet opgeschept ziet worden.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Wat ik niet direct letterlijk beschreven heb, maar je wel degelijk zeer goed uit mijn tekst kunt halen is dat de verhouden Table-Service/Selfservice volstrekt uit balans is in EP. Want natuurlijk: In een pretpark moet je ook gewoon selfservice aan bieden, ook al ben ik er persoonlijk geen fan van. Dat wil echter niet zeggen dat je op het massale aantal aan restaurants die EP heeft tevreden moet zijn met 2 Table Service Restaurants (3 als je Foodloop mee rekent). Vooral als die beiden in een uithoek liggen.
    Het zijn er minstens vier (het zouden er vijf zijn, ware het niet dat er één is afgebrand) (ik vind even niet terug of het restaurant onder de bobslee tafelbediening is, ik denk van wel, dan zijn het er - als Piraten terug is - zes) en ik zou niet weten waarom je Foodloop niet zou mogen meetellen. Welke Europese parken hebben dan zoveel meer tafelbediening? Disneyland Park heeft een stuk meer bezoekers, maar ik denk toch echt niet dat die meer dan vier tafelbedieningsrestaurants hebben. De locatie van de restaurants is toch nauwelijks een drama? Bij mijn weten is EP niet bepaald Alton Towers qua wandelafstanden en zijn er maar liefst drie transportattracties.


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Ik zie trouwens niet in wat de locatie van de pizzaria te zeggen heeft over de kwaliteit. Beide plaatsen bieden "vers" gemaakte pizza's aan. Dat je het bij de ene zelf moet ophalen en het bij de andere aan tafel gebracht wordt, zou weinig aan de kwaliteit van die pizza mogen doen, niet? Dan vind ik persoonlijk je vergelijk met Disney veel schever. Akkoord dat de pizza's daar belabberd zijn, maar je hebt het wel over een land dat in het algemeen niet heel goed is in het opdienen van eten dat niet uit eigen cultuur komt.
    In een tafelbedieningrestaurant worden pizza's a la minute gemaakt, in een selfservicerestaurant niet: dat was mijn punt.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Maar dit bewijst vooral dat je mijn verhaal Volstrekt niet gelezen hebt, of ook maar enige moeite er in steekt het te begrijpen.
    Pardon? Jij zegt in jou post:

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Akkoord dat de pizza's daar belabberd zijn
    Zonder dat ik ooit een mening heb gegeven over de pizza's in Disney, en bovendien:

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    Knap overigens dat je in zowat elk restaurant in PHL eten uit bakken hebt gehad, gezien ze daar slechts één selfbedieningsrestaurant hebben (Unter den Linden) en één fastfood Restaurant. Cocorico, Mandschu, Rutmor's bieden dagvers voedsel aan. Ik heb ze bij Mandschu mijn eend in reepjes zien snijden.
    En dat terwijl ik nooit beweerd of gesuggereerd heb in veel restaurants in PHL gegeten te hebben...
    En dan geef jij me commentaar over 'begrijpend lezen'... Tja.

    Die opmerking van mij ging trouwens over Unter den Linden en het Aziatische restaurant op de hoek tussen Geister Rikscha en FJP. Het door jou geprezen ijs zit trouwens ook gewoon in bakken hoor.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coasterfrenzy Bekijk Berichten
    De smaak van de saus was zeer goed, het vlees echter gortdroog... en dat is eigenlijk het gevoel dat ik er altijd wel een beetje krijg.
    Dat is tenminste een reden om het eten niet goed te vinden, dat het in een bak ligt, daar ligt volgens mij naast jou niemand van wakker.

  15. #15

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Ik moet eerlijk zeggen dat de culinaire kant van een pretparkbezoek de laatste jaren alleen maar aan belang heeft gewonnen. Het zal waarschijnlijk de leeftijd en de 2 kinderen zijn Waar we vroeger snel een eigen sandwich opaten in een wachtrij, kan ik nu wel genieten van een rustig moment met een al dan niet warme maaltijd.

    In België steekt WB er voor mij toch wel uit. Ruime keuze, niet té duur en zeker voldoende porties. Zo vind ik de mitraillette aan de Dalton Terror een perfecte afsluiter van een dagje Walibi. Op zich vind ik de kwaliteit van het eten in Plopsaland ook nog wel oké. Qua portie mag het allemaal net iets meer zijn (grote eter, tot grote ergernis van mijn weegschaal), maar vooral de prijs is toch wel bij de haren getrokken. Voor een simpele maaltijd ben je er zonder excessen makkelijk 20/25€ kwijt. Over BJL kan ik niet veel zeggen, want de laatste keer heb ik zelfs de moeite niet gedaan om ook maar iets te kopen wegens de extreem lange en trage rijen. Niet normaal.

    In het buitenland raad ik de pannenkoeken bij Polle zeker aan. Leuke setting, lekkere pannenkoeken. Dit was in Duinrell niet het geval. In dat glazen huis met de paardenmolen in het midden, heb ik mijn slechtste pannenkoek ooit gegeten. Veel te veel toppings, rubberen pannenkoek tegen een veel te hoge prijs. Mijn maag zwelt nog op als ik er aan terugdenk. DLP heeft relatief veel keuze, maar qua prijs is dit toch wel een van de hoogste. Wat mij daar stoort, is het principe dat je in iets drukker periodes twee weken op voorhand moet reserveren om ergens een tafeltje te hebben. Alternatief? 1.5u aanschuiven voor een overpriced hotdog. Anticiperen? Vraag aan je kinderen of ze binnen een uur honger zullen hebben en begin al aan te schuiven. De hotelrestaurants (laatst nog in New Port Bay) zijn wel van een hoge kwaliteit, maar draaien aan een lage capaciteit. Hoewel het steeds "complet" is, zijn de helft van de tafels vaak nog leeg. Gelukkig konden we de laatste keer beroep doen op de Castle Club-medewerker om nog een plaatsje te reserveren. Was verdorie wel lekkere vismenu zeg!


    Het meest kijk ik steeds weer uit naar de uitgebreide keuzes in EP. Hier weet ik nooit op voorhand wat ik zal nemen. De prijs valt daar ook goed mee, net als de porties. Hoewel, hoe groter de portie... hoe minder verschillende dingen je kan proeven

  16. #16

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door etwien Bekijk Berichten
    Om specifiek het eten te beoordelen is moeilijk, maar qua park lijkt eenvoudiger.

    Bellewaerde is in mijn ogen de grootste verliezer. Gezellige horecapunten van weleer zijn verdwenen, vervangen door een slush-ice fabriek, staan te verkrotten of zijn amper open. Wat overnlijft is een aardslelijk schreeuwerig refter-achtig self-service restaurant met zeer matig eten, een recent, IMO ongezellig Texas restaurant die veel te duur is voor de matige kwaliteit dat het serveert en de fast food die in het park te vinden is, is ook uitermatig triestig overpriced voedsel. Meestal moet ik mij wenden tot 1. De frituur aan de ingang waar wonderbaarlijk enig noemenswaardig, lekker “vettig eten” te vinden is, 2. Het braadworsten kraam aan Jungle Mission waar je verrassend de beste braadworsten van Belgisch pretparkland hebt (aan een bespottelijk hoge prijs) en 3. De terras van Canadian waar ik meestal rond 4u op de terras wezenloos zit uit te staren op het meer met een Leffe, mijmerend over het park die het vroeger was.
    Mijn reactie daarop:
    Als ik in Bellewaerde ga eet ik soms een frietje aan de frituur aan de ingang, ze zijn wel lekker vind ik. Ook de braadworstjes bij Paul zijn heel lekker, jammer maar op andere plaatsen smaken ze toch minder. Ik eet ook regelmatig een belegd broodje en dit is toch ook niet slecht. Ik heb ook nog eens lekker gegeten in de Texas. Etwien ik denk dat jij heel kieskeurig bent wat eten betreft hoor.
    Laatst gewijzigd door yelle8; 20-03-19 om 19:32. Reden: quote hersteld

  17. #17

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door vlinderke Bekijk Berichten
    Als ik in Bellewaerde ga eet ik soms een frietje aan de frituur aan de ingang, ze zijn wel lekker vind ik. Ook de braadworstjes bij Paul zijn heel lekker, jammer maar op andere plaatsen smaken ze toch minder. Ik eet ook regelmatig een belegd broodje en dit is toch ook niet slecht. Ik heb ook nog eens lekker gegeten in de Texas. Etwien ik denk dat jij heel kieskeurig bent wat eten betreft hoor.
    Ik ben voor elk park even streng, beter nog, hoe groter ik fan ben van een park, hoe hoger de verwachtingen, hoe strenger. Horeca in Bellewaerde en horeca heeft voor mij de afgelopen jaren nooit gewerkt, en het verbeterd er niet op ook. De nieuwe Texas Grill kan voor mij geenzins het gezellige verwijderde Buffalo Steak House vervangen. Ook zijn er afgelopen jaren enkel horecapunten gesloten geweest. In enkele jaren werd de Rapid Snack, Los Piratas Snack, Cowboy Snack gesloten geweest en de Savanne Burger & Het Café in het Cowboydorp zijn amper tot nooit open.

    Waar andere parken proberen meer variatie in te brengen in hun aanbod, laat Bellewaerde het aanbod zo standaard mogelijk. De enige “nieuwigheid” in het aanbod is Fish Corner, maar die véél te dure, gefrituurde vishapjes zijn echt het vermelden niet waard ...
    Ich bin Roland Mack. Seit über 30 Jahren mache ich Achterbahnen, als ob sie für mich wären, sehr solide und zu einem sehr wettbewerbsfähigen Preis. Mack Rides, Wir machen deine Achterbahn.

  18. #18

    Re: Schranstopic: Over- of net underrated pretparkvoedsel

    Even terug leven proberen pompen in dit toch wel leuke topic, want intussen …

    … heb ik eindelijk eens (winter 2019) in Polle’s Keuken in de Efteling gegeten en alhoewel ik totaal geen Efteling fan ben moet ik eerlijk bekennen dat dit met gigantische voorsprong de beste pannenkoek is die ik ooit gegeten heb. Neem er nog een heerlijk grote tas koffie bij en zeker tijdens de Winterse periode creëer je zo een gezellig en enorm lekker “tea room” momentje. Met andere woorden, het is wel degelijk zo lekker als men beweert!

    In Europa-Park heb ik in de tijd dat dit topic stilstond nog 2 extra favorieten ontdekt. Om te beginnen “Chez Marianne” in het Franse deel van EP was heerlijk en een verrassing. Het is ideaal voor mensen die graag genieten van een extra hap tussen ontbijt en middagmaal en de kaart is zeer gevarieerd. Enig minpuntje is misschien dat het er in de Winter zeer druk kan zijn binnen. Ook restaurant Tré Krønen in het nieuwe Hotel Krønasår vond ik subliem. Zeer vriendelijke, snelle bediening en enorm lekker eten, een grote aanrader!

    Ook in Walibi werd het nieuwe N’sósó geïntroduceerd. Qua uiterlijk en sfeer is het zeker geslaagd. Ik moet toegeven dat ik hoopte dat men wat authentieker en origineler ging uitpakken qua eten maar helaas draait het geheel gewoon uit op een gethematiseerde KFC. Fast food of niet, het is er wél lekker! Ik heb denk ik dit seizoen 7 keer of meer een middagmaal in N’sósó genomen en zowel de burger als “buckets” smaken zeer lekker. Al bij al dus toch ergens een toevoeging aan de variatie in Walibi (én het valt duidelijk in de smaak bij de bezoekers!).

    Ten slotte heeft mijn recente 3-daagse in Phantasialand mij op culinaire plezierreis genomen. Ik moet met schaamrood op de wangen toegeven dat ik buiten Baobab Snack, Tacana en Rutmors Taverne nog nooit ergens anders gegeten heb in het park. In de 2 en later nog eens 3 dagen dat ik in het park was heeft Phantasialand mij werkelijk echt culinair geplezierd. Rutmor’s Taverne is bij mij al een vaste waarde, maar Manshu en Cocorico waren ook goed voor een goddelijk geslaagd middagmaal. Zum Kohlenschipper wouden we ook testen maar daar was iets vreemd aan de hand en schoof de rij ook voor geen meter dus besloten we dat voor een volgende keer te houden, maar ik hoor alvast zeer goeie dingen erover. Maar DE revelatie in Phantasialand’s Horeca moet wel UHRWERK zijn. Ik had al veel erover gehoord en was eigenlijk best sceptisch, maar na er intussen 3 avonden gedineerd te hebben moet ik toegeven dat dit restaurant zowel qua concept én smaak fenomenaal is. Alle gerechten zijn simpelweg af, het geheel is een leuk concept, enkel qua comfort en gezelligheid is Uhrwerk geen topper, maar dat maakt het fenomenale eten ruimschoots goed. Nadien nog afzakken naar Bar 1919 is zeker ook geen straf, waar je op terras enkele leuke impressies van FLY krijgt.
    Ich bin Roland Mack. Seit über 30 Jahren mache ich Achterbahnen, als ob sie für mich wären, sehr solide und zu einem sehr wettbewerbsfähigen Preis. Mack Rides, Wir machen deine Achterbahn.

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •