Tusenfryd kondigde kort voor nieuwjaar 2020 z'n grootste investering ooit aan. Het zou om een coaster gaan voor 2021. Die moet dus meer gaan kosten dan de +/- 7,5 miljoen van SpeedMonster destijds.

Informatie is voorlopig nog schaars en eerder uit tweede hand.

- Info in het NL: https://forum.pretpark.club/d/650-ni...tusenfryd-2021

- Info in het ENG: https://www.coastercrazy.com/forums/...er-t42453.html

- De meeste info, grotendeels van speculatieve aard, vond ik in het Duits: https://www.coasterfriends.de/forum/...-norwegen.html. Omdat het park tot de PR-stal behoort, gaat men op fora al uit van een soort GoldRush uit Slagharen.

Al deze bronnen tonen dezelfde terrein-afbeelding:



Op die schets is de naam van de naburige attractie 'Trafikkfryd' links te lezen. Dat is een soort rijschool-attractie die helemaal achteraan / bovenaan het park ligt. Rechts daarvan zou dus de nieuwe coaster komen. Dat laatste doet me hopen op een op een coaster met meer terrein-elementen dan de bestaande exemplaren ginds.

Het is me onduidelijk of er interactie komt met de flume Tømmerstupet of dat deze op de schop gaat. Die oude flume is nog best populair, misschien krijgt hij een thematische make-over. Mocht de flume toch verdwijnen, dan kan het park als argument aanhalen dat er nog veel ander nat plezier te beleven is: de watercoaster, de recente rapid en het zwembad met beperkt glijbanencomplex.