Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  [Kolmarden] Het lot van Wildfire

  In 2016 opende de eerste RMC inversiewoodie in Europa in het pret- en dierenpark Kolmarden. Helaas moest Wildfire na enkele maanden alweer sluiten omdat de bouwvergunning werd ingetrokken omdat er bezwaren waren gekomen over het effect van de achtbaan op de natuur en de dieren in de buurt. Even werd zelfs gevreesd voor de afbraak van de houten achtbaan, maar ondertussen heeft de bouw- en milieucommissie van Zweden al laten weten dat dat niet meer hoeft. Kolmarden moet wel een nieuwe bestemmingsaanvraag doen voor de lap grond waar de achtbaan op staat. Wanneer die procedure voltooid is, mag de achtbaan weer open. Voor wanneer dat zal zijn, is niet bekend, hier en daar gaan geruchten op als 'zomer 2017', maar Kolmarden bevestigt nog niets.

  CEO van Kolmården, Christer Fogelmarck, was enorm blij met de beslissing: “De beslissing is voor ons enorm goed, we voelen opnieuw de steun die we gewend zijn van de inwoners en gemeente Norrköping. We weten nu ook dat er nog een beetje werk aan de winkel is, maar dat dit op een rustige manier kan verlopen.”

  Echter, wanneer omwonenden weer bezwaar aantekenen, wordt alles weer vertraagd...
  Laatst gewijzigd door flyingtiger; 14-05-17 om 16:42.
  Staff Pretparken.be en Brakesection Magazine

 2. #2

  Re: [Kolmarden] Het lot van Wildfire

  Aha, mijn favoriete topic ... tijd om nog eens een update te posten, al laat die zich opnieuw best samenvatten als "Nog niks definitief, maar binnenkort ..."

  De gemeenteraad van Norrköping zal op dinsdag 23 mei het nieuwe detailplan hoogstwaarschijnlijk goedkeuren.
  Een (meer) definitieve beslissing zal worden genomen op 19 juni door de een soort rechtbank, bevoegd voor milieu en ruimtelijke ordening. Deze staat hiërarchisch boven de gemeenteraad.

  Het vertaalde artikel is positief: De gemeente verzamelde 34 standpunten, waarvan er maar 6 negatief zijn over Wildfire.
  Er wordt nog eens benadrukt dat 19 juni +/- samenvalt met het begin van de Zweedse zomervakantie -> mogelijk heropening van de coaster voor het hoogseizoen.

  Bron: (Engels vertaald) https://translate.google.be/translat...om4657471.aspx

  Juich best niet te snel, dezelfde gemeenteraad gaf vorig jaar ook al (te gemakkelijk) groen licht, met het gekende pijnlijke gevolg voor het park en coasterfreaks wereldwijd. Dat ze nu opnieuw volop het dierenpark steunen, moet je ook wel zien als een poging om het eigen gezichtsverlies te beperken.

  Ik lees ook niets over mogelijkheden tot beroep ... en het is nog niet zo zeker dat de Milieu-rechtbank even pro-Kolmården is.

 3. #3

  Re: [Kolmarden] Het lot van Wildfire

  Hopelijk weten we 19 juni dus meer... In augustus ben ik in Zweden, en ik zou het heel spijtig vinden Wildfire niet te kunnen doen. Bedankt om ons op de hoogte te houden!

 4. #4

  Re: [Kolmarden] Het lot van Wildfire

  Bij het nader lezen van het artikel, enkele aanvullingen op mijn te snelle (en daardoor niet altijd correcte) interpretatie hierboven.

  - 23 mei: Milieu Effecten Rapport voltooid en wellicht goedgekeurd door Planologische Raad (van de gemeente N.?)
  - 19 juni: stemming in de voltallige (gemeete)raad
  - Beroep mogelijk bij de Land- en Milieurechtbank
  Laatst gewijzigd door Earlyspencer; 19-05-17 om 21:17. Reden: Jävla cijfers en data!

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •