X

Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team


Nog geen lid? Maak hier je gratis account aan!

Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  [TR] Parc Astérix ma. 3 juli 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=xSjU0k_VRE4 Het is me onbekend of TOVERDRANK ondertussen al op de UCI-lijst staat van verboden producten. Wij speelden het clean, maar hoe zouden we dan de horden schoolreizenden immer achter ons kunnen houden, die dag?

  Wie z’n Asterix-klassiekers kent, is geneigd te geloven dat je van angst kan VLIEGEN. Als enig gezinslid zonder Vikingbloed was mijn terechte vrees voor extreme parkdrukte blijkbaar te klein om aan de zwaartekracht te ontsnappen. Plan C bleek wel doeltreffend: 4 online gekochte en gedateerde RAPIDUS PASSEN omruilen aan de kassa. Iets te overmoedig probeerde ik aan hetzelfde loket ook onze Fort Fun vouchers om te ruilen in toegangtickets. De 7 minuten tijdverlies had ik om drie redenen kunnen vermijden: 1° ons allereerste bezoek anno 2013 met een Walibi Golden Pass 2° recent advies op dit eigenste forum en 3° een andere Asterix-klassieker: https://www.youtube.com/watch?v=07XVEvSazLM  Natuurlijk probeerden we in de voormiddag zoveel mogelijk attracties te doen zonder die zevenvoudige voordringpas. Ons eerste target laat zich raden: Pégase Express. Na amper een kwartier zaten onze jongens broederlijk vooraan – puur geluk want hier kan je niet ‘dubbel’ aanschuiven.  De start van deze Gerstlauncher leek vanuit het tweede karretje eerder op een makke powerd coaster. Bij onze tweede poging, later op de dag en meer achteraan gezeten, voelde de start al meer aan als een lancering. Lag dat aan onze positie of aan het warm rijden?  De achteruit-lancering voelde telkens voldoende krachtig aan. De totale rit duurt lekker lang en verloopt zeer vlot, wat zeker ook de capaciteit ten goede komt. Hoogte en snelheid zijn geen condiciones sine quibus non (meervoud!) voor een pittige rit.  Jammer van de airtime-loze heuvel, het onafgewerkt binnenplafond bij Medusa en de kale omgeving (in contrast met de prachtige wachtrij en dito station). Conclusie: Pégase Express is een prima coaster die vele grote parken zouden kunnen gebruiken, maar Europa’s beste familiecoaster staat volgens mij nog steeds 40 km verderop.  Is ongeduld erkend als handicap?  Gespot in de wachtrij: enkel een knipoog naar de Eurotunnel, of een nakende parkuitbreiding?

  40 cm bedraagt het hoogteverschil met onze volgende attractie, tenminste wat toegelaten lengte betreft: Le Cheval de Troie.  Vrouw & jongste deden gelijktijdig en ook zonder wachten L’Hydre de Lerne.  Halverwege de onbevolkte wachtrij van de vernieuwde Vol d’Icare begaven we ons onoplettend en onnodig in het doolhof. De attractienaam suggereert pretentieus steile hoogtes op te zoeken maar komt met 11 meter nauwelijks aan de helft van z’n nieuwe buur. Dan doet de nieuwigheid in Stockholm z’n naam mijns inziens toch meer eer aan.  @ Ringlanders: bemerk de overkapping.

  Ook onze laatste attractie zonder pass bevond zich in Griekenland: Tonnerre de Zeus. Ik maakte hier een drievoudige fout: Primo had ik beter voor die andere martelcoaster gekozen (lees verder waarom). Secundo: het wachttijdenbord gaf 5 minuten aan, je kon zo zien dat het langer was (> 30 minuten). Tertio: kort voor het onze beurt was, bemerkte ik dat deze > 1,30 m is, onze jongste stond dus voor niks in de wachtrij.  De eerste upskirt-foto op pretparken.be?

  Hoger beschreven Vekoma, waarvoor trouwens geen rappe toegang voorzien is, gaf 70 min. wachttijd aan. We verzilverden daarom meteen ons eerste privilege op Discobélix. Kort voor de middag bedroeg de wachttijd voor het plebs hier > 60 min, wij moesten 5 beurten = 25 minuten wachten. Een capaciteitsdraak die na één jaar nog niks van z’n aantrekking heeft verloren. Ik vond het kijken minstens even aantrekkelijk dan het berijden.  Twee jaar geleden – ook tijdens de Franse schoolreisperiode – zagen we de Viking-speentuin in no-time verworden tot een stort. Het moet gezegd dat de Franse jeugd zich nu voorbeeldig gedroeg, qua geduld en netheid. Een contrast met Efteling 28-06-2017.

  Gezinnen vormden – logisch - een absolute minderheid. Het nare kantje hiervan is dat we regelmatig 'lastiggevallen' werden door beroepsfotografen, die ons tegen valuta probeerden te kieken zonder aanwezige mascotte in beeld. We maakten dat al eerder mee in Walygator. Hopelijk blijft deze ongein beperkt tot la douce France.  Een voordeel is natuurlijk dat ondanks de drukte de kinderattracties quasi heel de dag instapklaar stonden. Onze youngster deed enkel de licht miscaste L’Escadrille des As … geeuw!

  Minder dapper is het ventje als het op indoor aankomt, zeker met een griezelthema. Dus vergezelde enkel de oudste zoon me in de aardige Transdémonium. Het is me onduidelijk waarom attracties in deze zone geen Astérix-thema hebben. Inspiratie genoeg:

  Uit ‘Les 12 Travaux d’Astérix’ (1976)

  De show over de gestolen Joconde werd niet vertoond, maar die hadden we eerder al gezien. Hoognodige verkoeling vonden we gevieren na 25 min. wachten in L’Oxygénarium. Met de jongste deed ik de Chaises Volantes, die zelfs een zwarte non in bekoring kon leiden.  Na dit zwevend niemendalletje bereden we zonder wachten SOS Numérobis.  De andere gezinshelft moest met Pass Lentibus 25 min wachten op een ritje OzIris (vs. 70 min regulier wachten). Daarna was het mijn beurt. Om de vijf ritten werd één rit geladen met enkel voordringers. Florian en ik moesten wegens complet nog eens 5 extra beurten wachten, onze wraak bestond uit een frontritje.  To front or not to front, that’s the question when it comes to suspended & inverted

  Bij het trio Menhir Express, Le Grand Splatch, en Trace de Hourra kregen we eindelijk wel directe toegang (vs. elk 45 min. regulier). Ook op Épidemaïs Croisière mochten we meteen instappen, bij gebrek aan andere geïnteresseerde passagiers.  Club Brugge – Anderlecht aan de rust?

  Showtime met Gaulois-Romains: Le Match. We hadden dit vermakelijk spektakel twee jaar eerder al gezien. Het verheugde me dat er enkele kleine toevoegingen werden gedaan (spoiler: hoverboards).  Die spastische, langharige en besnorde Galliërs doen me steeds zin krijgen in een broodje warm vlees … of bakpao.

  Hierna bisten we d’une façon rapide de nieuwe familiecoaster en verdeelden we ons strategisch. Onze laatste voordringbeurten waren voor het houten gevaarte en … nogmaals het houten gevaarte. Moeder en kind beleefden ongetwijfeld minder schokkende momenten op Les Espions de César, Le Petit Train en de speeltuin Petit Chêne.

  Romus et Rapidus was instapklaar en ik dropte de kinderen nog even in het gat van Obelix op Le Carrousel de César.  Het beoogde doel werd bereikt: onze niet altijd even dappere zou toch mee gaan in Europa’s mooiste madhouse Le Défi de César. Twee jaar geleden werd de eerste voorshow – met geplakte hoofden – geskipt wegens (vermoedelijk) weinig volk. Ook toen al was ik er ondersteboven van. Nu kregen we het totaalpakket: meesterlijk!  Hulde aan de dappere légionnaire

  De speaker van dienst had al te kennen gegeven dat het park wegens drukte zou openhouden tot 19:00 i.p.v. 18:00. Op verzoek van Florian en opnieuw uit altruïsme (zie http://board.pretparken.be/showthrea...-25-26-05-2017) schoven we om 18:40 aan bij Goudurix. Deze coaster – vrij vertaald: de Roekeloze – had heel de dag de langste wachttijd. Boosdoener was het permanent uit bedrijf zijn van de tweede trein. Om ca. 19:15 deden we onze laatste attractie.  Mooi om zien dat bij het verlaten van het park (ca. 19:30) Pégase Express nog steeds mensen letterlijk en figuurlijk in vervoering bracht. Tot slot een eigenaardige ... eh eigenaardigheid: op het parkplan staat de datum van je bezoek en een simpele weersvoorspelling gedrukt (geen sticker). Rare jongens, die Fransen!

  Laatst gewijzigd door Earlyspencer; 10-07-17 om 20:12. Reden: beter fotoformaat

 2. #2

  Re: [TR] Parc Astérix ma. 3 juli 2017

  Ik wist nog niet dat ze de lift van Vol d'Icare een dak hadden gegeven. Misschien om hem regenbestendiger te maken?

  Je zoon ziet er ietwat bezorgt uit in SOS Numerobis . Die weersvoorspelling is ook iets vreemd, ze maken precies nogal ruime schattingen. Bedankt voor je TR!

 3. #3

  Re: [TR] Parc Astérix ma. 3 juli 2017

  Een weerbericht geeft toch altijd een minimum en een maximum temperatuur? Ik zie er niets vreemds aan.

  Ziet er uit als een vrij simpel systeem. De kaarten zijn al klaar en op de dag zelf kunnen ze datum en weer er nog snel op drukken naar gelang nodig is. Slim gedaan en mooie service.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •