X

Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team


Nog geen lid? Maak hier je gratis account aan!

Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  [TR] Europapark 25-07-2018 (dag 2/2)

  Na een geslaagde eerste dag http://board.pretparken.be/showthrea...2018-(dag-1-2) tijd voor ons tweede avontuur.  We komen aan rond 8.30u en kuieren al wat rond in het park.


  Voor de opening om 9u zijn er toch al enkele attracties open. Zo zie ik dat "Volo da Vinci" en "Piccolo Mondo" al operatief zijn en de laatste besluiten we nog eens mee te pikken.


  Omstreeks 9u is er een kleine openingsceremonie.  's morgens besluiten we dat ik de attracties gaan doen die vanaf 1.20m te berijden zijn, terwijl de kinderen de Euro-tower, de 4D-cinema, The Flight of Ikarus, The Secrets of Gravity, het sprookjesbos, African Queen en de show "Ed and the Pirates" doen.  Ondertussen...  M'n eerste tussenstop wordt "Matterhorn Blitz". Een wilde muis met wel een bijzonder ophaalsysteem, waar het bakje wat heen en weer schud.  "Swiss Bob Run" ligt ook in Zwitserland en ook hier is de wachtrij 0.
  Een leuke rit.  "Poseidon" is de volgende in de rij. Hier quasi ook geen wachtrij. Een leuke mix van achtbaan en waterattractie.  Een beetje verscholen zie ik ook nog "Cassandra's Curse" (>1,10m), een draaiend huis. Omdat er toch niemand staat aan te schuiven doe ik die dan ook maar nog eens vlug.  Op naar het volgende achtbaangeweld in Rusland; "Euro-Mir" (>1,30m). Een beetje een eigenaardige attractie. Ook hier een erg vreemd ophaalsysteem, want je hangt vast aan een ronddraaiende toren die je helemaal bovenaan de attractie brengt, Gelukkig begint halfweg de klim de gondels wat te draaien
  Eenmaal boven beginnen de gondels rond de gebouwen te draaien. Uiteindelijk wordt het wel nog een heftige attractie als hij halfweg meer afdalingen doet. Een bijzondere achtbaan.  Tijd voor wat verfrissing in Scandinavië en doe "Fjord Rafting" (>1m). Een klein kwartiertje. Een leuke rapid met hoge golven, waar je toch wel nat op wordt. Verder is hij ook nog mooi aangekleed.  Ijsland ligt maar op een paar stappen en doe de sterren van het park. Hier hebben ze gelukkig wel single rider, dus is de wachtrij minimaal. Ik besluit eerst "Blue Fire" (>1,30m) te doen. Dit is toch wel een bommetje!  "Wodan" (>1,20m) is ook weer een topper van formaat. In een snelvaart dender je over het houten spoor.  Het is omstreeks 10.30u en besluit richting Portugal te gaan. Bij "Atlantica Super Splash"(>1m) is er ondertussen wel al een wachtrij (zo'n half uur). Een leuke splash, waar je deels achteruit gaat.  Nabijgelegen is er ook nog een duikshow bezig.  Ik besluit richting Ierland te trekken en doe in Oostenrijk nog "Tirol Log Flume" (>1m). Hier een twintigtal min wachten. Niet echt een super natte boomstamattractie, maar leuk om eens te doen. Ondertussen zie je ook nog een draak en wat kabouters passeren in de grot.  Rond 11.45u kom ik het gezelschap vergezellen bij de Piratenshow. Er wordt vooral veel gedanst met een soort Kapitein Jack Sparrow. Op het einde krijgen alle kinderen ook nog chocolademunten.  We willen graag nog de musical "Rulantica" meepikken en gaan richting Italië. Eenmaal aangekomen blijken er technische problemen te zijn en wordt de voorstelling van 12.30u afgelast. We besluiten dan maar richting waterattracties te gaan en komen ondertussen nog ballonvouwers tegen.  Al wandelend zien we in Engeland dat er ook een show gaat beginnen "Times". We besluiten die dan maar te doen.  We waren toch wel aangenaam verrast. Het is een mix van dans, goochelen (maar wel erg leuk gebracht) en acrobatie (slangenmens, hoge sprongen, ...). Deze duurde zo'n 30min, maar was wel de moeite om te bezoeken. Ook hier weer geen foto's/filmen.  We trekken richting Scandinavië waar we de "Fjord Rafting" met babyswitch doen. Hier was de wachtrij zo'n 30min. Terwijl kon de kleinste zich uitleven op een vlot en een waterbrug.  Bij de babyswitch mocht je telkens een extra persoon meenemen en zo mocht de dochter telkens 2x de attractie doen.
  Ondertussen is de picknick ook verorberd.  In Spanje is er ook nog een show (om 14.15u), maar ook deze is afgelast, ditmaal omwille van het warme weer. We besluiten dan maar Spanje wat verder te verkennen. "Feria Swing" is een rups, maar hier schommelen de gondels ook nog eens. Er naast ligt ook "Kolombusjolle" ook een soort van rups, maar die besluiten we niet meer te doen.  "Tirol Log Flume" doen we ook nog eens met de babyswitch, hier nog steeds geen lange wachtrij.  Er naast ligt ook nog "Alpine Coaster" (>1m) en hier is de wachtrij zo'n half uurtje.  Omdat er toch babyswitch is, besluiten we ondertussen de grot eens te voet te doen, waar we ook nog wat beren tegen komen.  Ondertussen is het rond 15.30u en gaan we terug naar Spanje om de show straks te kunnen meepikken.
  Terwijl ik een plaatsje vrij hou in de schaduw van de arena, pikken de rest van het gezelschap nog de rest van de nabijgelegen duikshow mee.  Om 16.00u begint de show "The Dark Prince". Een show met ridders, prinsessen en duellen (het hout vliegt in het rond).

  Toch wel een leuke show en duurt zo'n 40min. Hier ook geen foto's en filmen, maar hier zijn ze precies niet zo streng.  Met de EP-express gaan we nog richting Rusland, waar we nog wat attracties doen die we over het hoofd hadden gezien.
  Het eerste is een soort winkeltje waar je mensen aan het werk kan zien die poppen maken en iconen schilderen.  "Snowflake Sleigh Ride" is een kleine attractie waar je door verschillende taferelen rijdt met jawel een slee  Ook het "Mir Space Station" brengen we een bezoekje.

  Omdat we straks de musical niet willen missen besluiten we richting Ierland te trekken. Daar doen de kinderen nog eens de "Quipse Paddle Boats".

  Omwille van het braakaccident van de vorige dag doen we nu de overige attracties.


  "Spinning Dragons" (>1m), de kinderachtbaan "Ba-a-a Express" (>95cm) en "Old Mac Donald's Tracktor Fun" (ditmaal geen wachtrij).

  We gaan richting Italië waar de de musical "Rulantica" meepikken. Deze duurt zo'n 50min en is toch wel de moeite om te bezoeken. Piraten, zeemeerminnen, ... passeren de revue. Er wordt live gezongen, maar aan de zijkanten staan schermen die het verhaal samenvatten en vertalen in het Frans en Engels. Al kan je het verhaal wel ook volgen zonder vertaling.  De kinderen vonden het zeker ook de moeite. Hier ook weer geen foto's/filmen.  Ondertussen is er ook nog een afscheidsshow bezig.

  Het is ondertussen al na 19.00u en besluiten nog vlug enkele attracties mee te pikken. Met het Panorama treintje gaan we richting "Arthur" en doen die nog eens. We ontdekken dat er nog meer attracties in het gebouw zijn en doen die ook nog eens.
  "Mul-Muls Carousel" is te vergelijken met de Kikkers in Plopsa, maar vond de Muls wel veel heviger springen.  "Poppy Towers" is ook een vrije val toren, maar ipv 1 stonden er 2. Wel een hele leuke attractie, want net als je denkt dat de rit voorbij is, begon hij weer. Hij duurde dan ook redelijk lang. Hier was de wachtrij telkens nihil.  Omdat het bijna 20.00u is besloten we nog vlug naar Nederland om "de Koffiekopjes" (>1m) mee te pikken.  Ook het nabijgelegen "Red Baron" wordt nog aangedaan.  Ondertussen is het sluitingstijd en proberen we nog iets te eten te vinden. FoodLoop is gesloten, maar uiteindelijk vinden we nog iets te eten in het Duitse gedeelte.  We hadden zo goed als alle attracties gedaan en ook de grootste shows hadden we kunnen meepikken, we waren heel tevreden. Enkel de nieuwe CanCan coaster en Madame Freudenreich waren nog niet open.  Het was zeker de moeite om dit park te bezoeken, maar je hebt echt wel 2 dagen nodig als je alle attracties (het kindergedeelte en het meer wildere gedeelte) te kunnen bezoeken. Zeker bij eens eerste bezoek is het park wel wat overdonderend en heb je echt wel een kaart nodig, anders is de kans groot dat je een attractie over het hoofd ziet. Ook de shows waren zeker het bekijken waard.

  Ik zou het park wel aanraden vanaf 95cm of zelfs 1m. Dan kan je echt al grote toppers doen (bv Voletarium, Arthur, Fjord Rafting, ...), want voor kinderen <1.20m zijn er bitter weinig achtbanen in vergelijking met andere pretparken. Verder was de babyswitch wel goed geregeld. Ook de single rider lijn was goed aangeduid, al waren er jammer genoeg niet veel attracties die er mee uitgerust waren.
  Er werd ook heel precies gemeten. Bij elke attractie stond een metalen meter die je wel kent van bij de dokter.

  Het personeel werkte goed door en zorgde steeds dat de ritjes goed gevuld waren. Hierdoor hadden ze wel wat minder tijd voor een praatje, het voelde soms wel wat afstandelijker aan. Zeker bij de hele kleine kinderattracties, was er niet echt veel enthousiasme.

  Verder was het eten ook van goeie kwaliteit. Wel jammer dat er geen waterkraantjes aanwezig waren. Af en toe waren er wel waterverstuivers aanwezig en de meeste wachtrijen waren ook overdekt.  Jammer dat het park al wat verder van België ligt, maar we komen zeker nog eens terug als de kinderen groot genoeg zijn voor de achtbanen!


 2. #2

  Re: [TR] Europapark 25-07-2018 (dag 2/2)

  leuk TR, jullie zullen wel uitgeput geweest zijn na zo'n tweedaagse. En ik hoop dat vader goed kan eten, want die kinderporties lijken me zelfs voor goede eters een onbegonnen zaak :-).

 3. #3

  Re: [TR] Europapark 25-07-2018 (dag 2/2)

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knessel Bekijk Berichten
  leuk TR, jullie zullen wel uitgeput geweest zijn na zo'n tweedaagse. En ik hoop dat vader goed kan eten, want die kinderporties lijken me zelfs voor goede eters een onbegonnen zaak :-).
  Bwo viel nog wel mee, ze zijn al goed getraind
  We hebben onze reis begonnen met een stadswandeling Frankfurt (ook zeer de moeite !), vervolgens Holiday Park, 2 dagen Europapark, Freiberg-Triberg, een dagje Straatsburg en om af te sluiten Plopsa Coo
  Morgen vertrekken we alweer naar Kroatië voor een weekje

  Ja, er waren niet echt kinderporties, maar we dachten omdat het frietjes waren, dat ze grote honger gingen hebben (was ook al na 20.00u), maar dat was niet echt het geval, waarschijnlijk door de warmte. Maar het is allemaal opgeraakt. Wel wat jammer dat ze er geen groenten bij reserveerden

 4. #4

  Re: [TR] Europapark 25-07-2018 (dag 2/2)

  Jammer dat je de Kolombusjolle niet gedaan hebt, dit vind ik één van de sterkste attracties van het hele park. Veel meer dan gewoon een rups!

  Bedankt om je eerste kennismaking met het park met ons te delen .

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •