X

Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team


Nog geen lid? Maak hier je gratis account aan!

Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Parc Spirou

  De afgelopen twee weken hebben wij in het zuiden van Frankrijk doorgebracht. In Le Grau du Roi, mocht dat bij iemand een belletje doen rinkelen. De plaats was vrij ‘tactisch’ gekozen. Want vrouwlief had het strand dat zij zo graag wilde en een spiksplinternieuw pretpark voor papa lag gewoon om de hoek. Nu ja om de hoek, op 1,5 uurtje rijden. Wat eigenlijk best aangenaam is op het ‘platteland’ in de Provence.

  Parc Spirou is gelegen in een splinternieuw toeristisch gebied van de gemeente Monteux. Er is reeds een meer met diverse wateractiviteiten. En ook waterpark Wave Island is zeker een bezoekje waard. Het geheel hangt mooi samen via een kaarsrechte laan met vele boompjes en groenvoorziening. Het geeft je wel echt zo’n beetje het ‘resort’-gevoel.

  Wie kaartjes aan de kassa koopt is 32 EUR voor een volwassene kwijt. Ik kan je nu al verklappen dat dat teveel geld is. In de omgeving zijn er ook nergens kortingsacties te vinden. Ik kan je wel aanraden om een avondticket te nemen vanaf 16u. Deze kosten 16 EUR, je kan nog steeds het volledige park doen én je ontwijkt de drukkende zon. Niet aan twijfelen!


  Veel bling bling!


  Yee Ha!


  Main Street Spirou.


  Kopen maar.


  Entreezone richting park.


  Hier zijn we dus.

  Parkvideo  Pasta met bouillon

  Op naar het park dan maar. De ingang van Parc Spirou is vrij klinisch, maar wordt gelukkig opgefleurd door enkele striptekeningen en een grote Robbedoes. Eenmaal voorbij de ingang kom je in een mooie ‘main street’ met een souvenirwinkel, stripwinkel en de gastenservice. Het ziet er allemaal erg netjes uit voelt gezellig aan met een streepje muziek op de achtergrond.

  Op het einde van de ‘main street’ kom je aan het Vroup-restaurant dat er vrij netjes uitziet. Je kan er voor zo’n 14 EUR onder andere kalkoenbrochettes, vis of steak eten. Er zijn ook heel wat desserts en zelfs fruitbekers, die laatste is wel vrij duur met zijn 4,90 EUR. In Moustic kan je dan weer terecht voor burgers en salades. Gelukkig zijn beide restaurants voorzien van airco.

  Wij kozen voor La Terasse de Spirou; een simpel eetkraampje met enkele overdekte terrassen. Om de simpele reden dat de kinderen zin hadden in pasta. Voor zo’n 5 EUR kan je hier pasta, baguettes of hot dog eten. De pasta zag er wel totaal niet uit. In een kartonnen doosje kreeg je pasta met daarboven bouillonbolkjes achtige kwakjes saus. Ook totaal smakeloos.


  Véél stripalbums, ook in het Nederlands!


  Haal de centjes maar boven papa… 30 EUR voor een grote (40 cm.).


  Schattig en duur !


  Véél stripalbums, ook in het Nederlands!


  Hamburgerrestaurant... met airco .

  Familieattracties

  Op naar de familieattracties dan maar. We beginnen aan de ingang met Marsu Palombia, vergelijkbaar met de Bloemenmolen in Mayaland Indoor. Een mooie attractie, met een prachtige Marsupilami bovenaan. Veel verder dan dat gaat het eigenlijk niet qua decoratie. Rond de attracties liggen vooral veel stenen, asfalt en nog eens stenen.

  Datzelfde is van toepassing op de Fantasio Rodéo (Zierer Kontiki), Houbi-Houba (Zierer Familienfreifallturm) de kettingmolen en de paardenbaan. Die laatste spant de kroon eigenlijk. Je neemt plaats op prachtige Jolly Jumper-paarden die een redelijk lang parcours afleggen. Dat parcours bestaat echter uit onkruid, aarde en hier en daar een statige giraffe.

  De familieattracties zijn dus niet uniek. Behalve de karretjes is er ook weinig decoratie aangebracht. Dat zou niet zo erg zijn mocht er meer groen aanwezig zijn. Er zijn amper bomen of struiken in het park te vinden. Dat is jammer omdat er weinig schaduw is. Maar het doet vooral veel afbreuk aan de sfeer. Het park heeft véél, véél meer groen nodig.


  Dat kleine beetje decoratie aan de paardenbaan.


  Vooral veel onkruid.


  Vanuit bepaalde hoeken lijkt het of er heel wat groen is .


  De bloemenmolen, oh nee wacht…


  Marsupilami!  Roller coasters

  Op naar de achtbanen dan maar. Beginnen doen we met En avant Seccotine die opnieuw een mooi treintje heeft. Midden in de Force Zero staat er ook een gedecoreerde berg waardoor dit zowat de best gedecoreerde achtbaan van het park is. Mijlpaal voor dochterlief die net vier jaar geworden is; het is haar veertiende achtbaan… hoera!

  Wanted by Lucky Luke is vergelijkbaar met de Wickie Coasters in de Plopsa Indoor-pretparken. Alleen zonder decoratie dan. De wachtrij zit wel verscholen achter een (ik denk) gevangenis uit de albums van Lucky Luke. Maar voor de rest is ook hier enkel het treintje gedecoreerd én is ook hier het operatorhokje uitgerust met mooie tekeningen.

  De laatste en grootste achtbaan in Spirou Racing, vergelijkbaar met de Foce One in Schwaben Park. Ik had dit type eerder al gedaan, maar was vergeten wat een geweldig baantje het wel is! Wat mij betreft de topattractie van het pretpark. Wel vreemd dat voor deze drie achtbanen dezelfde minimumlengte van 1 meter geldig is.
  Spirou Racing!


  Zoek de Belgen :-p!


  Geweldig mooie treintjes!


  Nog eentje om het af te leren.


  De Wickie Coaster!


  De best gedecoreerde achtbaan.


  Decoratie.

  3D-attracties

  Onze eerste 3D-attractie is Gaffe à Gaston. Ze zit verscholen in een grote loods die gedecoreerd werd met gigantische spandoeken, wat er op zich niet verkeerd uitziet. Wachten doe je eerst in de blakende zon en daarna in een donkere zwarte hal. De attractie (4D-simulator) is op zich niet verkeerd en zeker leuk voor kinderen.

  Naar Zombillenium had ik ontzettend hard uitgekeken. Jammer genoeg bleef hij de hele dag gesloten om onduidelijke reden. Ondertussen weet ik dus nog steeds niet wat voor type attractie het juist is. Afgaande op de uitleg van de persverantwoordelijke is het een 4D-dark ride, met bewegende gondels. Jammer, jammer, jammer!

  Ook de derde 3D-attractie bleef gesloten; Mesozoïk Island. Deze immersive tunnel staat ietwat verscholen achter de ‘main street’. Jammer dat ik hem niet heb kunnen doen, maar ik ben toch al niet zo’n grote fan van die immersive tunnels. Buiten stonden enkele dino’s en de hal was opnieuw gedecoreerd met leuke tekeningen. Niet wow, maar ook niet verkeerd.


  Mesozoïk Island.


  Eén van de animatronics aan Mesozoïk.


  Mooie geveltjes.


  Howdy!


  Zombillenium.

  Personeel, personeel, personeel

  Ik heb het nog niet aangehaald omdat ik hier wel even apart over wil uitweiden; het personeel! Ik denk niet dat ik ooit in een park geweest ben waar het personeel zo ontzettend vriendelijk was. Bij een achtbaan die drie rondjes maakt, vroegen ze na ieder rondje zelfs “gaat het nog voor je dochter?” of “wil je stoppen of nog een keertje”.

  Een attractie die Plopsa met één operator zou bedienen kreeg er hier drie. De draaimolens, paardenbaan, achtbanen,… noem maar op. Bijna allemaal hadden ze drie operatoren. Zelfs aan de gesloten attractie stonden er drie de gasten te woord te staan. Later vertelde de persverantwoordelijke me dat dit hun policy is; vriendelijk, behulpzaam en véél personeel.

  De communicatie verliep een tikkeltje minder vlot. Ik spreek tamelijk goed Frans, maar ze begonnen meteen Franglais te praten wanneer ze merkten dat ik Nederland tegen m’n kinderen praatte. Héél erg sympathiek, dat wel. Maar voor mij hoeft het echt niet, al zal het voor sommige andere buitenlanders wellicht wel handig zijn.


  Geen schaduw, maar wel véél Gardena-sproeiers .


  Ook hier twee en soms drie operatoren.


  Petje af voor de persoon die in dat warme pak zit!


  Zo maak je een kind blij.

  Wel of niet doen?

  Mocht je in de buurt zijn; zeker een keertje langsgaan! Want ik vergeet ook nog het kleine beetje entertainment voor kinderen; een goochelaar, ballonnenmeisje, ‘tatoeëerder’ en natuurlijk de figuren zelf. Het lijken ‘domme’ dingen voor ons. Maar kinderen maak je ontzettend blij met zulke dingen waardoor het gemis van een show gecompenseerd werd.

  Los van het gebrek aan groen is het probleem van Parc Spirou echter het evenwicht in attracties. Er staan drie achtbanen en drie ‘grote’ 3D-attracties, maar niet één familieattractie. Wat bedoel ik met een familieattractie? Eentje waar ik met mijn hele gezin op kan, dus ook m’n zoontje van 2 jaar. Voor de meeste attracties moet je 1 meter groot zijn.

  Met hetzelfde geld had het park volgens mij heel wat beter kunnen doen. Liet die immersive tunnel en de Force Two voor wat het was. Voor dat geld had je enkele kleinere familieattracties die wat mij betreft de aantrekkingskracht van het park enorm zouden vergroten. Hoewel ik blij ben dat ik er geweest ben, is er voor mij vandaag geen reden om snel terug te keren.


  Vanuit bepaalde hoeken ziet het park er niet onaardig uit.


  Daag! Spirou and Friends!
  Allereerste achtbaan van mijn dochter... https://youtu.be/nlaAvNi8Dw8
  Mijn YouTube-kanaal: ParkspotTV

 2. #2

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Leuk tr- verslag.µ

  Een vraagje kan het groeien want het is een vrij nieuw park zeker of vergis ik me?

 3. #3

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Zeuske83 Bekijk Berichten
  Leuk tr- verslag.µ

  Een vraagje kan het groeien want het is een vrij nieuw park zeker of vergis ik me?
  Het park is inderdaad pas open sinds juni. Er is zeker nog ruimte om te groeien, maar het is allemaal niet zo slim aangepakt. Ik zie het park nooit werken met themagebieden, aangezien de attracties die er nu staan van de verschillende figuren gewoon door elkaar staan. Aan de ingang van het park staat de Marsupilami-'bloemenmolen' bijvoorbeeld. En aan de andere kant van het park staan de Marsupilami-vrijevaltorens. Beetje vreemde indeling.
  Allereerste achtbaan van mijn dochter... https://youtu.be/nlaAvNi8Dw8
  Mijn YouTube-kanaal: ParkspotTV

 4. #4

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Bedankt voor je verslag, toch een park waarvan ik me moeilijk een beeld kan vormen. Jou TR-verslag haalt alvast ook de goede punten uit het park, tof dat ze zo inzetten op personeel . Het verbaasd me toch redelijk volle coastertreintjes te zien, ik had de indruk dat er zeer weinig volk kwam. Wachten ze op volk of was er een rij?

 5. #5

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ignace Bekijk Berichten
  Bedankt voor je verslag, toch een park waarvan ik me moeilijk een beeld kan vormen. Jou TR-verslag haalt alvast ook de goede punten uit het park, tof dat ze zo inzetten op personeel . Het verbaasd me toch redelijk volle coastertreintjes te zien, ik had de indruk dat er zeer weinig volk kwam. Wachten ze op volk of was er een rij?
  Ik heb vooral de foto's geselecteerd met volk in de treintjes . We hebben hoogstens één ritje moeten wachten bij Spirou Racing en ook bij de andere attracties was er amper volk. Nu was het die dag wel zo'n 37°C, dus ik veronderstel dat er meer bezoekers gewoon naar het nabijgelegen waterpark gegaan zijn. Want schaduw of waterattracties zijn er in het park van Robbedoes niet.

  Maar wachten op volk deden ze dus helemaal niet. Dat hoort zo'n beetje bij hun policy, ze doen werkelijk alles om het jou naar je zin te maken. Het was soms zelfs bizar hoe vaak ze aan ons vroegen (tijdens een ritje) of alles OK was en of de kinderen het leuk vonden. Maar vandaar dus toch wel een dikke pluim voor die mensen!
  Allereerste achtbaan van mijn dochter... https://youtu.be/nlaAvNi8Dw8
  Mijn YouTube-kanaal: ParkspotTV

 6. #6

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Zo zie je maar dat je zelfs van een lelijk park prachtige foto's kan nemen. Complimenten .

  Wij betaalden dus 32 euro inkom en als dertiger zijnde vond ik het daar een serieuze tegenvaller. Dit maakt duidelijk dat je met kinderen in hetzelfde park een heel andere dag kan beleven .

 7. #7

  Re: [VIDEO TR] Het nieuwe Spirou Parc (Robbedoes-pretpark)!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jefke88 Bekijk Berichten
  Zo zie je maar dat je zelfs van een lelijk park prachtige foto's kan nemen. Complimenten .

  Wij betaalden dus 32 euro inkom en als dertiger zijnde vond ik het daar een serieuze tegenvaller. Dit maakt duidelijk dat je met kinderen in hetzelfde park een heel andere dag kan beleven .
  Haha, bedankt !

  Het attractieaanbod was ook voor ons (met kinderen van 2 en 4 jaar) ook een serieuze tegenvaller hoor. Het is echt eerder voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 16 (schat ik zo ).
  Allereerste achtbaan van mijn dochter... https://youtu.be/nlaAvNi8Dw8
  Mijn YouTube-kanaal: ParkspotTV

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •